Ingredienser:
80 ml solbærsaft
20 ml crème de cassis
20 ml sitronjus
1 g algin
2,5 calcic
Champagne eller musserende hvitvin
Tilberedning:
1) Lag et vannbad (0,5 l vann ) og tilsett 2,5 g calcic. Bland sammen.
2) Bland sammen crème de cassis, solbærsaft, sitronjus og algin i en egen bolle.
Tips : Sett blandingen inni kjøleskapet for å få kalde perler og for å unngå luft bobler.
3) Ta blandingen opp i en sprøyte og drypp en og en dråpe i vannbadet.
4) Lag perlene ligge i vannbadet ca 1-2 minutter. Da får man en hinne utenpå og inni er det flytende.
5) Det er veldig viktig å skylle perlene godt med vann når de tas ut av vannbadet for å unngå at de blir harde hele veien gjennom.
6) Legg perlene i glassene og fyll dem med Champagne eller musserende hvitvin.
Nå kan du imponere gjestene !
Algin og calcic får du på www.gourmeten.no