Kjøttsaus:
500 gr. kjøttdeig
1 ss. olje
1 løk
1 dl. tomatpurè
1 dl. vann
(1 grønn paprika)
1 bunt persille
1 ½ ts. salt
¼ ts. pepper
2 ts. timian
(el.1 ts.oregano)
1-2 hvitløksbåter
½ ts. kanel
Ostesaus:
2 ss. margarin
3 ss. hvetemel
2-3 dl.melk
1 dl. yoghurt
2 egg
½ ts. salt
2-3 dl.revet hvit ost
ca. 300 gr. poteter
Varm oljen i en gryte og brun den hakkede løken. Tilsett kjøttdeigen og la den surre til den har skiftet farge.
Bland i hvitløk, tomatpurè, vann, paprika, hakket persille og krydder, og la kjøttrøren surre under lokk ca. 10 minutter.
Smelt margarinen til ostesausen. Rør inn hvetemel, og spe med melken. La dette koke 2-3 minutter.
Tilsett så yoghurt og egg. Rør godt og pass på at det ikke koker nå. Bland i revet ost og smak til med salt.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg halvparten av potetene i et smurt ildfast fat, og fordel halvparten av kjøttrøren over. Tøm litt av ostesausen over. Legg resten av potetene og deretter resten av kjøttblandingen over. Dekk med resten av ostesausen.
Legg lokk eller folie over.
Sett formen i ovnen i 200 grader, ca. 1 time. Fjern lokket (folien) etter ½ time.
Server evt. pariserloff til, eller grovbrød. Godt tilbehør er tomatsalat eller Feta-salat.
denne oppskriften minner veldig om lasagne, både innhold og fremgangsmetoden. Foretrekker moussaka med aubergine,mere lik originalen. Jeg har rumenske venner som lager den med både aubergine og squash, litt fotrandring. veldig god.
Denne moussakaen minner veldog om den greske. nam, nam.