Ingredienser
* En pose med salte tortillachips * Ordentlig revet ost
Tilberedning
* Sett oven din på 150c * Finn ei svær fat som kan gå i ovnen * Legg et lag med tortillachips på fatet og strø over revet ost * Legg så et nytt lag med tortillachips over osten og strø ost over denne igjen * Gjenta prosedyren til fatet er fult, evnt. posen er tom * Strø så ost på toppen av hele berget * Sett i ovnen til osten har smeltet (tiden varierer)

Mer om NachoChips med ost

Nacho chips med ost er en klassisk kombinasjon som lyser opp ethvert brettspillkveld, filmkveld eller en uformell sammenkomst. Men det er flere interessante fakta knyttet til denne utsøkte paringen som er verdt å utforske.

Nacho chips er ikke et tilfeldig valgt navn. Den kommer fra det spanske ordet «nacho» som faktisk er et kallenavn for menn som heter Ignacio. Skaperen av nacho chips var en mann ved navn Ignacio «Nacho» Anaya, som serverte den første porsjonen nachos i 1943 på en restaurant i Piedras Negras, Mexico. Retten besto den gang av tortillachips toppet med smeltet cheddarost og jalapeno pepper. Dermed ble nachekronen Nacho chips ble opprettet.

Osten som brukes på nacho chips er like viktig. Ikke alle oster fungerer for denne retten. Den mest populære osten brukt for nachos er nok cheddar, men annen type ost som Montery Jack, Colby og Mozzarella kan også brukes. Osten skal kunne smelte godt og gi en kremet konsistens som godt komplementerer den sprø teksturen til chipsen. Smeltet ost er også en fantastisk kilde til kalsium, noe som gir en liten helsefordel i denne ellers dekadente snacken.

En annen interessant del av nacho chips med ost er variasjonene som oppstår rundt om i verden. For eksempel i USA, blir vanligvis denne retten servert med en side av salsa, guacamole, rømme eller jalapenos. I Storbritannia derimot er det vanlig å finne bakte bønner på toppen av nachos i stedet for de mer tradisjonelle tilbehørene.

Bruken av nacho chips med ost er heller ikke begrenset til snacks. Den blir ofte brukt som en side rett i mange restauranter, spesielt de som serverer meksikansk mat. Bortsett fra det, er det også en populær «late night» matrett for mange, spesielt etter en kveld ute.

Så neste gang du når for en pose med nacho chips og ost, husk at du tar del i en rik matkultur som strekker seg tilbake til 1940-tallet. Enten du følger den klassiske oppskriften eller lager din egen variasjon, kan du være sikker på at du vil nyte en deilig og tilfredsstillende snack.