Ingredienser: * 180 g digestive kjeks * 50 g smør * * 600 g kremost naturell * 300 g cottage cheese * 150 g crème fraîche * 1 ts vaniljesukker * 150 g sukker * 3 ss hvetemel * 2 stk sitron (revet skall og 2 ss sitronsaft) * 3 stk egg * * 300 g crème fraîche * Sitronskall til pynt
Fremgangsmåte: Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 7 minutter. Ta ut bunnen og avkjøl. Hev temperaturen i ovnen til 220 grader. Fyll: Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring. Hell massen i springformen og sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved denne varmen og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt. Pynt med et tynt lag med crème fraîche og sitronskall.
Mer om New York ostekake
New York ostekake er et populært element i mange dessertmenyer og bakeriutsalg over hele verden. Selv om det er en veldig populær dessert i hele USA, viser kulturen og historien bak New York ostekake at den har en rik bakgrunn i byen med samme navn. Hver bit av denne fantastiske desserten er et innblikk i den kulinariske arven fra “The Big Apple”.
Navnet “New York ostekake” har blitt synonymt med en spesifikk type ostekake, karakterisert av en rik, kremet tekstur og en distinkt smak av bakt kremost. Men hva er det som gjør at New York ostekake skiller seg ut fra andre ostekaker? Hemmeligheten ligger i kremosten, som gir den sin signatur konsistens og dypt tilfredsstillende smak.
Historien til New York ostekake kan spores tilbake til 1900-tallet, da flere immigranter fra forskjellige regioner brakte med seg sine unike ostekakeoppskrifter som gradvis utviklet seg til den vi kjenner i dag som New York ostekake. Arnold Reuben, en tysk immigrant, blir ofte kreditert for å ha skapt den originale New York ostekake. Han skal etter sigende ha funnet en oppskrift på ostekake i en lokal avis og eksperimentert med den til han kom frem til den kremete og rike varianten.
New York ostekake er spesielt kjent for sin enkle, men sofistikerte smak. Hovedfokuset er ikke på en rekke smaksvarianter eller tilsetninger, men hovedsakelig på kvaliteten av ostekremen. Vanligvis er hovedingrediensene bare sukker, kremost, egg og vanilje. Det er også vanlig å la ostekaken stå i ovnen etter baking, slik at den gradvis kjøler seg ned, noe som forhindrer at overflaten sprekker.
I tillegg til den klassiske New York ostekaken, har det blitt populært med forskjellige variasjoner basert på originale oppskrifter, inkludert de med frukt, bær, sjokolade og til og med karamell. Men uavhengig av variasjonene, beholder den grunnleggende New York ostekaken sin status som en uimotståelig delikatesse i desserter over hele verden.
For å oppsummere, New York ostekake er en unik dessert med en rik og kremet tekstur som skiller seg ut i dessertverdenen. Den klassiske oppskriften er fortsatt den mest populære, men variasjoner har også blitt populære. Da ostekaken har sin opprinnelse i en smeltedigel av kulinariske tradisjoner, har den skapt en enestående smaksopplevelse som fortsetter å overraske og glede ganen til dessertelskere over hele verden.
Fulgte oppskriften til punkt og prikke, denne ble ikke god! Cottage cheese hører ikke hjemme i en ostekake, i hvert fall ikke i New York cheesecake. Bortkastede penger og ingredienser…
bilde?