Ingredienser
6 eggehviter 300 gr. sukker 150 gr. HAKKEDE mandler 1 ½ ts. bakepulver 1 ½ ts. vaniljesukker
Tilberedning
Sukker og eggehviter piskes stivt. Ha i hakkede mandler, bakepulver og vaniljesukker. Stekes i langpanne, 20 minutter, midt i ovnen ved 180 grader. Krem: (til å ha i midten av kaken) 6 eggeplommer 150 gr. sukker 1 ts. vaniljesukker 6 ss. kaffi 1 ½ plate kokesjokolade 150 gr. smør eller margarin Ingrediensene til kremen (unntatt smør) varmes opp til kokepunktet. Smøret has i når det kjølner. Pisk så alt opp med mikser. Kaken deles på tvers, og kremen has på mellom lagene. Krem og pynt: (til å ha på toppen av kaken) Banan ½ liter kremfløte krokan Blå druer, kiwi, jordbær, blåbær eller annen frukt og bærsorter. Pyntes på øverste laget med oppskåret banan. Deretter has pisket krem over (spar litt av kremen til å sprøyte/pynte rundt kanten på kaken). Strø med krokan (kan kjøpes ferdig i små kakepyntposer). Pynt med kiwi og blå druer, eller annen frukt og bær. Sprøyt litt krem rundt kanten.

Mer om emnet: Njål-kake

Beklager, men det ser ut som det har oppstått en misforståelse. «Njål-kake» er ikke et kjent begrep eller emne i norsk kultur, matlaging eller noe annet område. Det er mulig at det har oppstått en stavefeil, en feiloversettelse, eller at det er en regional eller familie-spesifikk term som ikke er bredt anerkjent. Hvis du kunne gi litt mer kontekst eller korrigere termen, skulle jeg gjerne hjelpe deg med å generere teksten du søker.

Hvis du snakke om «Napoleonskake», en populær kake i Norge, kan jeg gi mer informasjon om det. Napoleonskake er en tradisjonell kake i Norge som ofte serveres på spesielle anledninger. Den er laget av flere lag med smørdeig, som til sammen gir en knasende tekstur som kontrasterer fint med det myke fyllet.

Første lag er vanligvis fylt med vaniljekrem, mens de neste lagene også kan inkludere bringebær eller jordbærsyltetøy for litt ekstra sødme og smak. Toppen er dekorert med glasur og gjerne også et mønster laget av sjokolade. Noen steder i Norge er det også vanlig å tilsette litt sitronsmak i glasuren for å balansere sødmen.

Det sies at navnet på kaken kommer fra en populær historie som forteller at Napoleon Bonaparte var spesielt glad i denne type kake, derav navnet. Men faktum er at kaken er langt mindre kjent i Frankrike, hjemlandet til Napoleon, enn den er i skandinaviske land som Norge og Sverige.