6 eggehviter
300 gr. sukker
150 gr. HAKKEDE mandler
1 ½ ts. bakepulver
1 ½ ts. vaniljesukker
Sukker og eggehviter piskes stivt. Ha i hakkede mandler, bakepulver og vaniljesukker.
Stekes i langpanne, 20 minutter, midt i ovnen ved 180 grader.
Krem: (til å ha i midten av kaken)
6 eggeplommer
150 gr. sukker
1 ts. vaniljesukker
6 ss. kaffi
1 ½ plate kokesjokolade
150 gr. smør eller margarin
Ingrediensene til kremen (unntatt smør) varmes opp til kokepunktet.
Smøret has i når det kjølner.
Pisk så alt opp med mikser.
Kaken deles på tvers, og kremen has på mellom lagene.
Krem og pynt:
(til å ha på toppen av kaken)
Banan
½ liter kremfløte
krokan
Blå druer, kiwi, jordbær, blåbær eller annen frukt og bærsorter.
Pyntes på øverste laget med oppskåret banan. Deretter has pisket krem over (spar litt av kremen til å sprøyte/pynte rundt kanten på kaken). Strø med krokan (kan kjøpes ferdig i små kakepyntposer).
Pynt med kiwi og blå druer, eller annen frukt og bær. Sprøyt litt krem rundt kanten.