North Texas Red

Ingredienser
En stor gryte En stor stekepanne En liten sauskjele En flaske tequila – til kokken når han tilbereder maten!! 6 flasker lyst øl 5 tørkede ancho-pepper-frukter (store og mørkerøde som finnes i innvandrerbutikker) 1 tørket chipotle pepper 3 tørkede piri-piri 4 japalapeno pepper (grønne, konserverte) Baconfett eller olje å steke i 10 fedd hvitløk 5 kg oksekjøtt, i 1*1*1 cm terninger En halv kopp hvetemel En kopp chilipulver 2 ss spisskummin 2 ss oregano 2 ss malt koriander En halv matskje sukker Salt etter smak (begynn med en stor teskje)
Tilberedning
Begynn med pepperen. Rens bort frø og stilker fra de tørkede pepperfruktene. Legg dem i litt vann kok dem i 15 minutter under lokk. La det svalne. Rens deretter jalapeño-pepperen og hakk den fint. ADVARSEL: pepper brenner. Se opp for dampen når du koker pepperen, vask hendene nøye etterpå. Brun hvitløken forsiktig til den blir myk. Legg den i gryten. Øk varmen og begynn å stek kjøttet. Ta litt om gangen, rør hele tiden slik at kjøttet blir brunet på alle sider. Legg det deretter i gryten sammen med hvitløken. Det her er et «osete» arbeid som krever tålmodighet.. Bland mel og chilipulver. Hell dette over kjøttet i gryta og rør om. Ta ut den kokte pepperen (spar på vannet). Mos pepperet til en pasta. Tilsett pastaen og den hakkede jalapeñoen til kjøttet. Hell på peppervannet, oksebuljongen og øl til væsken står 5 cm over kjøttet i gryta. Kok opp. Nå er chilien i gang. La chilien småkoke. Dryss i koriander, spisskummin og oregano. Rør ofte. Fortsett å koke til kjøttet blir mørt. Dette bør ta 2-3 timer. Det kan hende chilien blir for løs, tilsett da en blanding av mel og vann eller maisenna. Servering Denne blandingen holder til 10 chili entusiaster eller 20 normale mennesker. Entusiastene spiser den direkte av porsjonsskåler eller «going to the proms» som betyr at man strør reven cheddar, hakket rå løk og hakket jalapeño over. Denne retten er ikke for kyllinger, den har et bitt som en pitbull terrier, men det går fortsatt an å spise den med glede. Tilbehør: Sett frem skåler med salat, tomat, hvitt brød, nacho-chips, salsa cruada (hakket tomat, hakket koriander, hakket løk, hakket fersk rødpepper) og salsa camole( moset avocado, hakket tomat, knust hvitløk, saft av sitron hakka rødpepper og sellerisaft) Drikke: Rødvin er helt bortkastet sammen med denne peppersterke maten. Store mengder øl, tequila eller Margaritas passer bra.

Om North Texas Red

«North Texas Red» er en unik og kjent kreaturrase i Nord-Texas-regionen. Generasjoners utvalg og utvikling har bidratt til dens anerkjennelse for robusthet, fruktbarhet, og effektivitet. Valgt for deres bemerkelsesverdige tilpasningsevner til Texas’ harde og varierte klima, har disse dyrene vist seg å være viktige komponenter i bærekraftig husdyrproduksjon.

Du vil kanskje elske fargen på «North Texas Red». Den har en særegen, rik fargenyanse, noe som gjør den mer attraktiv for både kjøtt- og melkeproduenter. Fargen kan variere fra lys rød til dyp kastanje, men den mest bemerkelsesverdige karakteristikken er den lyse kalvene blir født med. Ved modning utvikler disse kalvene sin dyprøde farge, som er mellom rødlig og auburn, ettersom de vokser.

Størrelsen på «North Texas Red» er et annet kjennetegn som gjør det attraktivt. Voksne oksene veier typisk mellom 900 og 1000 kg, mens kyrne varierer mellom 600 og 700 kg. Disse dyr har veldig gode vekstrater, noe som er en fordel for både kommersielle og småskala bønder.

North Texas Red” kjennetegnes også av deres gode helse og lange levetid. De har en robust fysikk og er kjent for å kunne tåle både ekstrem varme og kulde, noe som er ideelt i Texas-klimaet. I tillegg har rasen en utmerket naturlig motstand mot mange vanlige sykdommer som påvirker andre kvegraser. Dette minsker behovet for medisinsk inngrep, noe som gjør North Texas Red” til et kostnadseffektivt valg for mange bønder.

En annen attraktiv egenskap ved «North Texas Red» er deres rolig temperament. Dette gjør dem enkle å håndtere og ideelle for førstegangs bønder. De er kjent for å være fredelige og lette å håndtere under melking og andre gårdsarbeid. Dessuten er de kjent for å være meget moderlige og tar godt vare på kalvene sine.

Sammenfattende er «North Texas Red» virkelig en eksepsjonell rase. Fra farge til størrelse, fra holdbarhet til karakter, er dette dyret unikt tilpasset både regionen den kommer fra og menneskene som holder den. Med egenskaper som gjør det ideelt for både kjøtt- og melkeproduksjon, fortsetter «North Texas Red» å tjene sin plass i Texas’ landbruksindustri.

Legg igjen en kommentar