Ingredienser:

Kake:

4 egg

3 dl sukker

2 ts kanel

1,5 ts natron

2 ts vaniljesukker

1,5 g smeltet smør/solsikkeolje (valgfritt)

5 dl gulrøtter, grovt revet

3 dl hvetemel

1 ts salt

Krem:

300 g Nyr

100 g melis

Krokan:

100 g pinjekjerner

100 g solsikkekjerner

120 g sukker

1 ss smør

Garnityr:

100 g gulrotskiver, 1 mm tynne

0,5 dl vann

50 g sukker

1/2 sitron i skiver

Tilberedning:

Kake: Pisk eggedosis av egg og sukker, bland inn det de tørre krydderne og oljen. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av svigermorjernet. Bland dette sammen og hell røren i en smurt form.

Kaken stekes på 175 grader og vifte. Tiden avhenger av hvilken form du velger. Sjekk kjernen med en trepinne som stikkes på skrå inn. Hvis det sitter kake igjen på pinnen, må den steke lenger. Sjekk også om den har samme konsistens i kantene og midten – har den det, er den ferdig.

Nyr: Nyr og melis røres sammen og legges på toppen som en krem ved servering. Dette er ikke en glasur, men en frisk krem.

Pinjenøtter- og solsikkekrokan: Rist solsikkekjerner og pinjekjerner i en panne. Ta dem ut av pannen, og ha i sukkeret. La det bli lys karamell, ha i smøret og kjernene, rør om. Avkjøles på bakepapir og hakkes grovt/knuses.

Syrlig og søt gulrot: Kok opp vann og sukker med sitronskiver i. Skrell gulroten og skiv den opp på en mandolin eller så tynt du klarer med en skarp kniv. Ha skivene i vannet, kok opp og la dem trekke i laken. Gulroten skal ikke kokes mør, men ha en frisk smak, farge og konsistens.

Porsjoner:
4 persjoner