Idrettsutøvere er et forbilde for mange, og de er kanskje av den yrkesgruppen som trenger de beste matvanene og det sunneste kostholdet for å kunne yte maks i jobben deres. For å holde seg frisk er det også viktig at de får i seg så lite unaturlige stoffer som mulig, og derfor er økologisk mat den eneste rette veien å gå. Derfor er mange svært glade for at de norske toppidrettsutøverne går foran som rollemodeller, og at det arrangeres stadig flere store idrettsarrangementer der økologisk mat står på menyen.

Økologisk meny i Holmenkollen

Hvert år arrangeres det skirenn i Holmenkollen, med flere internasjonale stjerner fra den populære langrennssporten. Her dreier det seg for utøveren om å bli best i løypa, men for arrangøren har det i rennet siste utgave dreid seg om å bli best på matserveringen. Det siste Holmenkollrennet ble nemlig arrangert med kun økologisk mat til publikum, noe som viste seg å bli en stor suksess!

Og med økologisk mat på menyen, kunne de by på både kalv, gris, kylling og eplemost, samt vafler, som alle kom fra en økologisk gård. Økologisk mat har tidligere vært et prøveprosjekt i Holmenkollen, og det ble så godt mottatt av publikum at arrangørene ikke hadde noe annet valg enn å fortsette med serveringen i fremtiden. Nå satser de også hardere mot flere arrangementer, og man skal ikke se bort fra at fremtidige skirenn både langs land og strand blir arrangert med kun økologisk mat – noe som er til det beste for både miljø og de som spiser maten!

Også økologisk for håndballspillerne

Flere idrettsutøvere går foran som et godt eksempel, og er gladelig med på å promotere økologisk mat i Norge. Klarer man til å få barna å skjønne verdien av økologisk mat, så er sjansen langt større for at de ønsker å spise lignende mat i fremtiden. Derfor gikk Oikos og det norske håndballforbundet sammen om å servere økologisk mat til tilskuerne i Bring Cup.

Det betyr at alt som ble servert i kantinen, kom fra en økologisk gårdsdrift. Spesielt gikk det mye frukt, som ikke var tilsatt noen form for tilsetningsstoffer eller sprøytemidler før de ble servert til publikum. Samtidig var det også utdeling av smaksprøver på diverse økologiske produkter, slik at man selv kunne kjenne den store forskjellen det er på et ubehandlet og naturlig produkt, kontra produkter som har gjennomgått mange kjemiske prosesser og blitt tilsatt både det ene og det andre.

Nå vil Håndballforbundet fortsette å gå foran som en ambassadør for et godt kosthold, og da med økologisk mat som fanebærer. Det er bare å glede seg, for idretten vil stadig oftere bære preg av økologisk mat!