Ingredienser

800 g indrefilet av okse
butterdeig
friske grønnsaker
sopp
mandelpoteter
BEARNAISESAUS:
2 1/2 dl klaret smør
4 eggeplommer
REDUKSJON AV:
1 ss finhakket løk
grovkornet pepper
1/2 dl tørr hvitvin
finhakket estragon og persille

Tilberedning

Oksefileten stykkes opp i stykker, 180-200 g fra midtstykket på fileten.

Krydres og brunes over det hele. Filetene settes kjølig. Nå skal indrefiletene pakkes inn i butterdeig.

Deigen kjevles 3 mm tykk, så lang at den går rundt kjøttet, pluss 2 mm overlapping, og 1 mm over kjøttet når du setter filetstykkene på høykant. Kle filetstykkene med butterdeig penslet med eggeplomme.

Sett filetstykkene på høykant i stekeovnen, som er forvarmet til ca 200 C, ca 15 minutter. La kjøttet hvile før servering.

Kok reduksjonen til halv mengde og avkjøl.

Pisk sammen eggeplommene, spe i det klarete smøret, smak til med reduksjonen. Tilsett fersk hakket estragon og salt.

Serveres med friske grønnsaker, mandelpoteter, sopp og bearnaisesaus.