Ingredienser

2 kg oksehaler, delt i skiver
1 stor gulrot i skiver
1 purre, vasket og delt i biter
1 løk, i båter
3 fedd hvitløk
3,5 liter oksekraft/ buljong
2 stangselleristilker i biter
500 g karbonadedeig
1 eggehvite
1 ss sherry
1/4 loff uten skorper i terninger, stekt sprø i smør i panna
1 liten kvast timian, rosmarin og basilikum

Tilberedning

Oksehaler, gulrot, løk og purre stekes hardt i stekeovnen slik at det får en fin gyllen farge.

Ha i en kjele med hvitløk og selleri, hell på buljongen la det hele småputre i 4 timer, husk å skumme av urenhetene som kommer opp til overflaten. Sil og avkjøl oksehalekraften. De kokte oksehalene plukkes rene for kjøtt, dette skal ligge som godteri oppi suppa.

I en bolle, visp sammen karbonadedeig, eggehvite, sherry, og urter. Rør dette så inn i den litt avkjølte kraften, la koke 1 time slik at den blir helt klar i fargen, siles.
Varmes opp og ha i det plukkede halekjøttet samt et par dl med kuttede terninger av 1 gulrot, 1 stangselleristilk og det hvite av 1 purre, smakes til med salt. De stekte brødkrutongene legges i til slutt.