1 dag:
2 kg oksehaler
hvetemel
3 løk
2 store gulrøtter
1 persillerot
2 grønne stilkselleri
4 ss margarin
3 ½ liter vann
1 ½ ss salt
½ ts knust pepper
2 laurbærblad
evnt. persillestilker
2 dag:
3 liter kraft
2 gulrøtter
1 purre
3 ss tomatpuré
1 ss soyasaus
3 ss hvetemel
Del oksehalene i leddene. Skrell og skjær løk og røtter i mindre biter.
Vend kjøttbitene i hvetemel, da får de bedre stekeskorpe. Brun dem godt over det hele i en stekepanne, men legg ikke for mye kjøtt i om gangen, og legg dem over i et stort kokekar.
Brun deretter løk og røtter og legg dem i kokekaret etter hvert. Bruningen er viktig for at suppen skal få fyldig smak og farge. Kok ut pannen med litt av vannet og hell det i kokekaret.
Tilsett resten av vannet, salt, pepper, laurbærblad og eventuelt persillestilker. Kok det hele i 3-3 ½ time under lokk til kjøttet løsner lett fra bena. Ta opp kjøttet, sil kraften og sett den kaldt.
Rens kjøttet for ben, fett og brusk og skjær det i små terninger. De utkokte grønnsakene kastes. Så langt kan man gjøre i stand suppen på forhånd.
Fjern fettkaken på kraften. Skrell og skjær gulrøttene i strimler, snitt, skyll og skjær purren i skiver. Kok dem for seg, så vidt myke, i litt av kraften.
Varm resten av kraften sammen med tomatpuré og soya. Rør ut melet i litt vann til en glatt jevning, tilsett den, kok opp under omrøring og kok i 3-4 minutter. Legg i kjøtt og grønnsaker, varm opp og smak til suppen, gjerne med litt sherry, 3-4 ss.
Server med finhakket persille i en skål og godt brød ved siden av.