Ingredienser

1 kg blandet storfe og svinekjøtt
200 g gulrot
200 g kålrot
200 g kål
50 g løk
800 g små kjøttboller (perra)
Melboller:
1 egg
1/2 kopp fløte
2 bs sukker
1/2 ts salt
2 dl hvetemel
kardemomme

Tilberedning

Bland sammen ingrediensene til en melbolledeig. Form små boller med teskje og kok dem noen minutter i kraft/buljong.

Legg kjøttet i lettsaltet vann og la det koke opp. La kjøttet få trekke, ikke boblekoke, i vannet til det er mørt. Ta det opp og hold det varmt. Sil kraften og tilsett oppskårne grønnsaker. La dem koke så vidt møre.

Tilsett kjøttboller og melboller og la det trekke seg gjennomvarmt.

Suppen serveres rykende varm med melboller og kjøttboller i.

Det kokte kjøttet skjæres pent opp og serveres med kålrot, gulrot, kål, kokte mandelpoteter og tyttebærsyltetøy.

Noen bruker løksaus, andre foretrekker brun saus. Flatbrød er et viktig tilbehør.