Ingredienser
4 egg 4ss mel 4 ss vann
Tilberedning
Blandes og stekes på middels varme under lokk. Ta den av plata og la den stå og ettersteke litt når du ser at den er lysbrun under. Smør da på litt pizzasaus, ha på litt skinke og litt ost. Den er ferdig når eggeblandingen er stiv og osten smeltet.

Mer om Omelett med mel

Omelett er en populær rett som spises over hele verden. Den er enkel å lage, lett å tilpasse etter egen smak, og passer godt til alle måltider; frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Hovedingrediensen er selvsagt egg, men mange varianter eksisterer. En slik variant er en omelett med mel.

Tilsettelsen av mel i omelett kan virke noe uvanlig for de fleste, siden det tradisjonelt sett ikke er en vanlig ingrediens i omeletter. Imidlertid tilbyr denne varianten en unik konsistens og smak. Når mel tilsettes omelettblandingen, blir resultatet en mykere, fyldigere og mer tilfredsstillende omelett. Mel fungerer som et bindemiddel som hjelper omeletten å holde seg sammen bedre, noe som er spesielt nyttig når du tilsetter mye fyll.

Omelett med mel kan lages ved å bruke hvilken som helst type mel – alt fra vanlig hvitt eller fullkorns hvetemel til mer eksotiske varianter som kikertmel eller mandelmel. Mengden mel du trenger vil variere avhengig av hvilken type mel du bruker og hvor tykk du vil ha omeletten. En god tommelfingerregel er å starte med ca 1 ss mel per egg. Deretter kan du justere etter smak og tekstur.

Et viktig aspekt ved å lage en omelett med mel er å sørge for at alle ingrediensene er godt blandet før stekeprosessen begynner. Dette er for å unngå klumper av mel i den ferdige omeletten. Du kan oppnå dette ved å bruke en visp for å grundig kombinere eggene, melet og eventuelle andre ingredienser du bruker.

Når du har blandet ingrediensene, er det på tide å steke omeletten. Varm opp en panne med litt olje eller smør, hell i omelettblandingen og la den steke på middels varme. Du kan velge å brette omeletten i halv eller servere den åpen, alt etter preferanse. Som med en tradisjonell omelett, kan du også legge til forskjellige typer fyll som grønnsaker, kjøtt eller ost.

I konklusjon, en omelett med mel gir en vri på den klassiske omeletten, hvor melet gir en fyldigere konsistens og hjelper til med å binde ingrediensene bedre sammen. Det er en flott måte å eksperimentere på i kjøkkenet og lage en deilig, tilfredsstillende rett som kan tilpasses etter dine personlige preferanser.