De fleste av oss som liker å tilbringe tid på kjøkkenet kjenner seg nok igjen i det at man aldri kan få nok lagringsplass på kjøkkenet. Av en eller annen grunn fylles kjøkkenhyller og – skap seg opp raskere enn man vet ord av det, og plutselig vet man ikke hvor man skal plassere verken mel eller kjøkkenmaskinen. Det er som at uansett hva man gjør, så fortsetter kjøkkenet å fylle seg opp med all verdens ting. Det er kanskje heller ikke så rart, ettersom det finnes så utrolig mye ting man kan ha på kjøkkenet som gjør ens matlaging og baking enda enklere og bedre.

Men hvordan kan du egentlig sikre deg å utnytte plassen på kjøkkenet ditt mest mulig? I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode tips til hvordan du kan sørge for å optimalisere plassen på kjøkkenet ditt, sånn at du slipper å irritere deg over rot og trang plass i husets viktigste rom.

Utnytt plassen på kjøkkenet ditt

Det å utnytte plassen på kjøkkenet ditt høres kanskje ut som en selvfølge, men det er utrolig mange som ikke har gjort dette. Noen gode kjøkkenhyller kan nemlig både se pene ut, og være utrolig funksjonelle på både store og små kjøkken. Kjøkkenskap kan ofte gjøre at det ser litt tungt og fylt ut på kjøkkenet, og derfor kan noen åpne kjøkkenhyller gjøre både romfølelse og oppbevaringen bedre.

Et godt tips, spesielt om du har et lite kjøkken, er å sørge for å bygge i høyden – noe kjøkkenhyller er helt perfekt til. Ved å bygge opp i høyden vil du ikke bare kunne utnytte rommets størrelse, men også hele rommet. I kjøkkenhyller kan du plassere alt fra oppbevaringskrukker med mel, sukker og frokostblandinger til glass og tallerkener.

Ta den årlige opprydningen

Over tiden fylles kjøkkenet vårt opp, og det kan også ofte fylles opp av ting vi slett ikke trenger. Kanskje det er kjøkkenting du ikke bruker lenger, eller ting som bare har blitt plassert på kjøkkenet og som man egentlig aldri har hatt bruk for. Dessuten skjer det for de aller fleste av oss at når man skal raskt ta ut av vaskemaskinen, eller skal rydde på plass mens man lager mat, at ting blir litt raskt satt på plass. Dermed er det mange ting som kanskje ikke blir satt inn på helt riktig måte, og ting har en tendens til å ta mer og mer plass.

Ved å ta en jevnlig opprydning i kjøkkenhyller, skuffer og skap vil du kunne selge, kaste eller finne bedre plasser til tingene du har i kjøkkenet. En god gjennomgang vil nemlig kunne gi deg ekstra plass på kjøkkenet ditt.