Mange nordmenn er flinke til å spise sunt flere dager i uken, men dessverre så jukser de i helgene. Det er veldig uheldig, for da har man en tendens til å dette ut av rutinen hele tiden hver helg. Det gjør at mandagene blir meget tunge, og må ta igjen det tapte.

Dersom du spiser godt hver eneste dag, så vil du opprettholde en god rutine, muligens et godt søvnmønster og samtidig arbeide mer optimalt i hverdagen. Du vil rett og slett få en bedre hverdag med en god og innøvd rutine. Aktivitet og mosjon vil også hjelpe på her.

Mosjon er alltid bra…

Grønnsaker er nøkkelen til enhver diett du trenger, og jo mer grønnsaker du har jo bedre. Men pass på at du ikke spiser altfor mye, for det er aldri sunt å spise for mye av noe. Hvis du har en hobby som å spille blackjack online eller andre hobbyer som interesserer deg, så vil du prestere bedre med sunn mat. Hvorfor prestere dårlig, når du kan prestere bra!

Frukt og bær gir deg vitaminene du trenger

Vi hører støtt og stadig om at man bør spise frukt og bær. Men det er ikke mange som forteller deg hvilke type frukter og bær du burde spise. C-vitaminer er som kjent, meget viktig for energinivået i kroppen, så vel som å tilføre de essensielle vitaminene. Dersom du ikke er kjent med hva C-vitaminer er, så bør du søke på nett for å få en god oversikt.

Andre type frukter som kan gi deg økt energi er kiwi, eple, bananer som har høyt innhold av karbohydrater og vannmelon. Sistnevnte inneholder en god mengde med vann, men det smaker også veldig godt. Samtidig vet du at du får i deg rikelig med vann, så dette er absolutt en gullgruve innenfor markedet for frukt.

Men, det er ikke bare frukt som gjør susen. Det er også mange forskjellige type bær som kan gi deg et bra energinivå og samtidig friske opp huden på ansiktet ditt. Her kan du spise alt fra jordbær, blåbær og tyttebær til bringebær som du kan ha oppi din smoothie.

Lag din egen middag

Mange unge og voksne har en tendens til å putte en dypfryst pizza i ovnen. Dette er definitivt ikke optimalt for kroppen, men noen synes sikkert at det smaker veldig godt. I enkelte tilfeller hvor man har dårlig tid, kan man alternativt bytte ut den dypfryste pizzaen med en kald og frisk smoothie.

Til middag bør du unngå ferdiglagd mat så mye som mulig. Dette hjelper ikke akkurat på fordøyelsen. For å opprettholde en god balanse i kroppen, så anbefales det at man lager sin egen middag helt fra bunnen av. Dette bør du også gjøre!

Pass på at du får sovet nok hver eneste dag, og opprettholder god rutine for mat og mosjon. Det hjelper deg langt på veien. Gi det en sjanse dersom du aldri har prøvd det ut før, kanskje du får deg en meget stor overraskelse!