Ost og skinkepai

Ingredienser

Bunn:

150gr. margarin

200gr. hvetemel

2ss. vann

Fyll:

150gr. skinke

hakk opp ca.10cm. purreløk

250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost

4egg

2 ½ dl. melk

½ ts. salt

½ ts. pepper

Paiform: 24cm. i diameter

Tilberedning

I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).

Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).

( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:

Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )

Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.

Hakk skinke og purreløk. Legg det i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.

6 kommentarer om “Ost og skinkepai”

  1. Bruker denne oppskriften hver gang jeg lager pai, og den blir veldig god. Pleier noen ganger å bruke 100 g grovt mel og 100 g hvetemel i tillegg til at jeg bytter ut purreløken med brokkolien – da blir paien best! Anbefales på det varmeste.

  2. Som en ungdom som er kresen på enkelhelt var denne ypperlig.
    Jeg dobblet oppskriften og fikk mat til 2 + frokost dagen etterpå.

    Syns bunnen ble litt rar, kanskje litt får våt? Kan hende jeg ikke forstekte nok etter å ha dobblet oppskriften, men tror jeg blir å lage litt mindre bunn neste gang.

    Anbefales! 🙂

Legg igjen en kommentar