Ingredienser:
br> Serveres i porsjonsskåler med jordbærsaus
Antall porsjoner: 4
5 plater gelatin
500 g cottage cheese
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
saft og revet skall av 1/2 sitron (vaskes godt på
forhånd)
saft og revet skall av 1/2 appelsin
Saus:
1/2 kg dypfryste jordbær
1/2 dl vann
litt sukker eller søtstoff
Fremgangsmåte:
br>Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Ha cottage cheese, sukker, vaniljesukker, revet skall av appelsin og sitron i en hurtigmikser og sett på høyeste hastighet i noen minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele over svak varme, eller i et vannbad.
Hell gelatinblandingen inn i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går på høyeste hatighet.
Smak til med evt. litt mer sukker og vanilje.
Helles i bolle eller porsjonsskåler og sette kaldt i 3-4 timer. Serveres med jordbærsaus.
Saus:
jordbærene, vannet og sukker eller søtstoff blandes i en hurtigmikser som settes på høyeste hastighet til den er blitt en tykk saus.