Ingredienser:
5 plater gelantin – kaldt vann til bløtlegging
½ beger cottage cheese
4 beger yoghurt med bærsmak (0,1%)
1 beger rømmekolle
1 dl sukkerfri jordbærsaft-konsentrat
500 g hakkede jordbær eller bringebær
flytende suketter etter smak
frisk sitronmelisse
bær til pynt

Fremgangsmåte:
Legg gelantinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Kjør cottage cheese på høyeste hastighet i en hurtigmikser til den er glatt. Bland yoghurt og rømmekolle i en bolle, tilsett cottage cheese og bland alt godt sammen.
Varm opp saften i en liten gryte og tilsett de oppbløtte gelantinplatene. Rør til de er oppløst. Avkjøl væsken litt, og hell den forsiktig i bollen med cottage cheese og yoghurt. Bland i bærene og smak til med flytende suketter. Hell blandingen i en form som settes i en dypfryser til den er hard. Den kan gjerne dypfryses over natten.
Ta isen opp til tining ca 1 time før servering, konsistensen skal være som lettfryst fromasj. Hvelv isen på et fat. Legg masse friske bær rundt den, og pynt gjerne med sitronmelisse like før servering.

Porsjoner: 4