Ostekake med mangosaus

Ingredienser:
* Bunn: 100 g malte mandler * 100 g sukker * 1 egg * Fyll: 6 plate gelatin * 250 g TINE Kremost Naturell * 1 sitron , saft og finrevet skall av * 3½ dl TineYoghurt Alltid Melon/Pasjonsfrukt eller aprikos * 2 egg * 150 g sukker * 3½ dl TINE Kremfløte * Pynt: 2 mango * 4 mynteblader

Fremgangsmåte:
1. Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. 2. Bunn: Bland sammen mandler, sukker og egg. Hell massen i smurt form og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. 3. Ostefromasj: La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Rør sammen ost, sitronsaft, skall og yoghurt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosisen i osteblandingen. Visp fløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og smelt de i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt. 4. Rør gelatinoppløsningen inn i ostekremen. Bland forsiktig i den vispede kremfløten. Legg kakebunnen tilbake i formen og hell fromasjkremen over. Frys kaken i 3-4 timer. 5. Pynt: Skrell mangoene og fjern steinene. Skjær en frukt i skiver og mos resten av fruktkjøttet. Pynt iskaken med mangoskiver og server mosen ved siden av kaken.

Mer om Ostekake med mangosaus

Ostekake er en kjent og elsket dessert over hele verden. Imidlertid har den evnen til å bli enda mer ekstraordinær når den kombineres med en fruktig saus. For eksempel har en ostekake med mangosaus en unik smak og konsistens som ofte overrasker og glede alle som prøver den.

Å lage en ostekake med mangosaus er ikke en komplisert oppgave, selv om det kan ta litt tid. Men de som tar utfordringen, blir belønnet med et deilig resultat. Først og fremst må du lage en grunnleggende ostekake ved å bruke klassiske ingredienser som ost, sukker, egg og kjeks. Samtidig kan du koke opp mangosausen. Du skal bare koke opp frisk eller frossen mango med litt sukker og limejuice, til du får en tykk og aromatisk saus.

Når din hjemmelagde ostekake er klar og kjølt ned, skal du bare helle mangosausen over toppen. Den naturlige sødmen fra mangoen kontrasterer perfekt med den kremete og litt salte karakteren til ostekaken. Resultatet er en balansert og tilfredsstillende dessert som kan avslutte ethvert måltid på en opphøyet måte.

Det er imidlertid viktig å merke seg at en feilfri ostekake med mangosaus krever valg av kvalitetsingredienser. Bruk alltid ferske og modne mangoer for sausen, og prøv å finne en god kremost til kaken. Valg av kvalitetsingredienser vil gjøre en stor forskjell for smaken av din ostekake med mangosaus.

For å gjøre opplevelsen enda mer minneverdig, server ostekaken med et glass musserende vin. De søte frukttonene i vinen vil matche den fruktige sausen fint, mens boblene vil skape en behagelig følelse mot den kremete konsistensen av kaken. Inviter venner og familie til å smake, og se ansiktene deres lyser opp når de tar første bit av din fantastiske ostekake med mangosaus.

Å sette sammen denne sofistikerte desserten kan virke skremmende, men faktisk er det en sjanse til å eksperimentere og uttrykke din kreativitet på kjøkkenet. Så hiv deg ut i det, og oppdag gleden ved å lage ostekake med mangosaus. Det er en morsom prosess og resultatet vil være noe helt utrolig.

En kommentar om “Ostekake med mangosaus”

  1. Her mangler det bilder. Det burde vært bilde av alle kakene sammen med oppskriftene. Jeg blir overhodet ikke fristet til å lage noe av dette uten bilde.

Legg igjen en kommentar