Ingredienser:

250 g søte kjeks (jeg bruker Bixit)
100 g smeltet smør
12 gelatinplater
500 g kremost
ca 1 dl sitronsaft
125 g sukker
ca 3 dl vispet kremfløte
250 g frosne bær (50/50 blanding av rips og bringebær)
2 ss sukker

Tilberedning:

Kle en 23 cm springform med bakepapir (bare i bunnen) og smør hele formen. Knus kjeksene og bland med smeltet smør og klem det ut i bunnen. La stå i kjøleskap til bunnen har stivnet. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og legg gelatinen i en liten bolle over vannbad og ha i sitronsaften. Rør til gelatinen er oppløst, ta av bollen og avkjøl litt. Evt kan du varme opp sitronsaften i en liten panne på forhånd og bare helle over gelatinen. Visp kremosten kremet, tilsett sukker (125 g) og miks det glatt. Vend forsiktig inn kremfløte og halvparten av gelatinen.
Kjør bringebær og rips sammen med 2 ss sukker til mos i foodprocessor og press så alt gjennom en sil. Bland med resten av gelatinen. Fordel kremostblandingen i formen og hell bærene over. Nå kan du evt marmorere ved å dra en kniv lett gjennom lagene, eller du kan la bærlaget være som det er. Evt kan du blande alt sammen på forhånd for en rød/rosa krem. Sett i kjøleskap 4 timer og nyt!