Ingredienser
Bunn: • 125 gr meierismør • 200 gr hvetemel• 2 ss vann Fyll: • 150 gr bacon i biter• 250 gr jarlsberg revet • 4 egg• 1 dl kremfløte• 1½ dl melk• 2 ss gressløk finklippet
Tilberedning
Paiform ca. 24 cm i diameter I stekeovnen ved 200 grader C, ca. 15 minutter for bunnen I stekeovnen ved 180 grader C, ca. 20 minutter for hele paien Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt ca. 30 minutter. Trykk deigen så ut i en smurt paiform. Stek bunnen. Sprøstek baconbitene. Bland egg, fløte, gressløk og pepper. Dryss osten i paubunnen og hell eggeblandingen over. Dryss bacon på toppen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet. Server paien lunken med en frisk salat ved siden av.

Mer om OSTEPAI MED BACON

Å lage en god pai er en kunst i seg selv. Fra en tynn og sprø bunn, til et rikt og dekorativt fyll, er hver detalj viktig. Aller øverst på listen over populære paier befinner det seg en gjenstand som ofte blir oversett i middagssamtalen – oste- og baconpai. Selve kongen av kombinasjoner, der salt, sprø bacon øker styrken til den fyldige, rike osten. Men hvorfor stoppe på overflaten? La oss grave litt dypere i denne deilige retten.

Først og fremst er det viktig å velge de riktige ingrediensene. Noe av det beste med oste- og baconpai er dens mangfoldighet. Nesten alle typer ost kan brukes, fra en fyldig cheddar til en skarp blåost. Det er viktig å ikke la noe gå til spille – konturere smaken med flere oster for å legge til dybde. På samme måte kan forskjellige typer bacon, fra en tykk kanadisk stil til et lett britisk alternativ, manipulere smaken basert på dine preferanser.

For å ta opp det neste trinnet, er det verdt å merke seg at oste- og baconpai kan tilberedes på flere måter. Noen foretrekker å steke baconet på forhånd for å opprettholde sprøheten, mens andre legger det rått i paien for å tillate saftene å infundere. Begge metoder har sine fordeler, og valget avhenger av personlige preferanser.

Et annet aspekt å vurdere er følgesvennene til paier. Mens en enkel grønn salat ofte er en favoritt, kan en potetmos eller ovnsbakte grønnsaker ta denne retten til nye høyder. Ved å variere sidene, kan du enkelt transformere oste- og baconpaien fra en hverdagsmiddag til en festlig rett.

Så neste gang du lager en oste- og baconpai, husk på alt du har lært her. Fra valg av ingredienser, til forberedelsesmetoder og sideskåler, ta deg tid til å eksperimentere og utforske alle de deilige mulighetene som oste- og baconpai har å tilby. Fordi, som det gamle ordtaket sier, «ingenting er så tilfredsstillende som en velgjort pai». Vel bekomme.