Deig:
3 dl hvetemel
150 g margarin eller smør. (jeg bruker alltid smør, det gir veldig god smak)
2 ss vann
Ha mel og smør i en bolle, smuldre så det blir en kornete masse, Tilsett vannet, jobb deigen sammen raskt, sett i kjøleskapet og la den hvile en time.
Fyll:
3 egg
3 dl kremfløte
krydder etter behov
og fyll med bacon, kylling, skinke etc etter hva du har lyst til.
+ andre ting, jeg bruker purre og oliven mye.
3-4 dl revet ost
(vil du ha en ekte quiche lorraine bruker du røkt skinke, provencekrydder, og nymalt svart pepper, samt litt urtesalt)
Gjør sånn:Kjevle ut deigen og legg den i en 24 cm ildfast form. Smør gjerne med olje. Deigen skal opp til kanten og prikk bunnen med en gaffel.
Stek paiskallet på 200 grader i 15 minutter – midterste rille i ovnen.
Fortsett sånn:
Visp sammen egg og fløte, tilsett krydder og de andre godsakene, og hell over paiskallet. Strø med ost på toppen.
Stek på ca 175 grader i ca 20 minutter.
Kommentarer:
Jeg bruker en sånn diger form, men tror at jeg ganger oppskriften med halvannen. Er liksom ikke sikker, for jeg bare gjør det. Men om du gjør, kan du alltid legge tilovers deig i kjøleskapet – og fyllet kan bli en omelett to dager etterpå. Jeg har i hvert helt sikkert mer ost enn dette. Mer i mengde påvirker naturligvis også steketiden som blir lenger. Men bare luft litt med en gaffel under steketiden så blir det skikkelig gjennomstekt.