Ingredienser
150 g røkt lammelår, røkt skinke eller bog 300 g broccoli eller rester av blandede grønnsaker 4 egg 2 ½ dl matlagingsfløte 1 dl melk 2 dl revet Edamerost eller annen ost ½ ts salt 2 krm pepper Smuldredeig: 2 dl hvetemel 50 g smør 1 ss vann
Tilberedning
Paiform, 24 cm i diameter.I stekeovnen: 200 °C, 15 minutter med eggestanden, ytterligere 20 minutter med smuldrepaien. Skjær kjøttet i terninger. Del broccolien i biter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, eller bruk rester av kokte grønnsaker. Legg kjøttet og grønnsakene i smurt form. Visp sammen egg, fløte, melk, ost, salt og pepper. Hell blandingen over kjøtt/grønnsakene og stek midt i ovnen. Smuldre smøret i melet slik at det blir en grynet masse. Tilsett vannet og arbeid det raskt sammen til en smuldret deig. Strø deigen over det øvrige i paiformen og stek ferdig. Server med en god salat!

Mer om Smuldrepai med ost og skinke

Smuldrepai med ost og skinke er en velsmakende og enkel rett som kan serveres til alle anledninger. Denne type pai er et herlig alternativ til de klassiske paiene, og gir en unik blanding av smaker som vil glede alle smaksløker. Det er en vinn-vinn situasjon for alle matelskere, med den saftige skinken, det søte smuldredekket og den kremede osten.

Med opprinnelse fra deler av Europa, har smuldrepai med ost og skinke i de senere årene blitt mer populær også i Norge og resten av Skandinavia. Selv om de spesifikke ingrediensene varierer fra sted til sted og husholdning til husholdning, er basisbestanddelene oftest mel, smør, egg, melk, skinke, ost og krydder. Noen varianter kan inneholde tillegg av grønnsaker som paprika, sopp eller løk for ekstra smak og tekstur.

Den grunnleggende teknikken for å lage smuldrepai med ost og skinke er å blande smør og mel for å lage et smuldrete dekke. Deretter tilsettes resten av ingrediensene for å lage fyllet. Smuldredekket og fyllet bakes i ovnen til det er gyldent og sprøtt på toppen. Det er en ganske enkel oppskrift, og fint å forberede på forhånd hvis du for eksempel skal ha gjester.

En av de beste tingene med smuldrepai med ost og skinke er dens allsidighet. Den kan serveres til frokost, lunsj og middag. Den fungerer utmerket til en helgemiddag eller fest, men er også enkel nok til å lages på en vanlig hverdag. Den er også flott å ha i kjøleskapet for en rask og smakfull snack.

Siden smuldrepai med ost og skinke er relativt enkelt å lage, er det en fantastisk rett for nybegynnere på kjøkkenet. Muligheten for å tilpasse og eksperimentere med forskjellige ingredienser gjør det også en yndet rett blant mer erfarne kokker. Ved å prøve forskjellige typer ost og skinke, kan du virkelig sette ditt eget preg på denne retten.

I sum er smuldrepai med ost og skinke en deilig og fleksibel rett som kan nytes av alle. Med sin unike blanding av smaker og enkel tilberedning, er det ingen tvil om at denne paien vil forblir en favoritt i mange norske hjem.