Ingredienser
2 dl Fløte 120 gram (3 dl) Revet ost Salt Pepper 150 gram Kokt eller røkt skinke 1 boks Hermetiske sjampinjonger Krydder: Nykokt spagetti Salat
Tilberedning
1.Del skinken i små terninger. 2.Kok opp fløten og skinken under omrøring. 3.Tilsett revet ost og la den smelte. 4.Smak til med krydder. 5.Ha i sjampinjongene.

Mer om Ostesaus med skinke og spaghetti

En deilig middag med italiensk vri kan ofte omfatte ostesaus med skinke og spaghetti. Forskjellig fra tradisjonell carbonara eller spaghetti bolognese, har denne retten en rik og kremet tekstur som vil overgå forventningene dine. Den utrolige kombinasjonen av ingrediensene gir en uimotståelig smak som kan tilfredsstille alle typer ganer.

Å lage ostesaus med skinke og spaghetti er faktisk enkelt. Forberedelsene tar bare 20 minutter og med 30 minutter på komfyren, har du en velsmakende rett for hele familien. Den grunnleggende oppskriften krever spaghetti, skinke, fløte, revet ost (helst parmesan), hvitløk, salt og pepper. Inkludering av ytterligere ingredienser som sopp eller brokkoli kan bidra til å øke næringsinnholdet i retten og gi en ny vri på smaken.

Når du lager ostesaus, er det viktig å velge en ost som smelter godt. Parmesan er ofte førstevalget på grunn av sin sterke smak, men du kan også prøve andre oster som mozzarella, gouda eller emmentaler. Fløten du velger kan også påvirke smaken og konsistensen av sausen. For en lettere versjon kan du bruke matfløte istedenfor kremfløte.

Skinke er en viktig del av denne retten, men du kan også bytte den ut med andre typer kjøtt som kylling eller bacon. Hvis du foretrekker en vegetarisk versjon, kan du erstatte skinken med grønnsaker som spinat, asparges, erter eller sopp. Uansett hvilket tillegg du velger, vær sikker på å kutte dem i små biter for å sikre at de koker på samme tid som resten av ingrediensene.

Selv om denne retten kan være rik på kalorier, er det flere alternativer for å gjøre den sunnere. For eksempel kan du velge fullkornsspaghetti i stedet for hvit pasta, eller bruke en mindre mengde ost og fløte. Det er også viktig å huske på at selv om denne retten er høy i kalorier, er det fortsatt en god kilde til proteiner på grunn av skinken og osten.

Ostesaus med skinke og spaghetti er virkelig en allsidig, velsmakende og næringsrik rett. Det er perfekt for enhver anledning, om det er en hverdagsmiddag eller en spesialbegivenhet. Så hvorfor ikke prøve denne oppskriften og oppleve den utrolige blandingen av smaker selv? Og kanskje du vil oppdage din egen vri på denne klassiske retten.