Ovnsbakt persillesei

Ingredienser
800 g seifilet, fersk eller frossen og tint 4 ss romtemperert smør 1 liten bunt bladpersille, finhakket Saften av 1 sitron Salt og pepper
Tilberedning
Rens seifileten for småbein og skjær den i forholdsvis tynne skiver, slik man f.eks. ville gjøre med røkelaks. Legg fiskeskivene utover 4 tallerkener. Rør smøret sammen med persille og sitronsaft, og fordel små klatter av blandingen rundt på fisken. Tallerknene går i stekeovn på 200°C i 7 min eller til fisken har «satt seg» – man kan se når den skifter farge i vinduet. Server med nypoteter eller mandelpoteter, eller som elegant og enkel forrett med bare litt brød.

Mer om Ovnsbakt persillesei

Ovnsbakt persillesei er en velsmakende og næringsrik rett av hvit fisk preget av frisk smak av persille. Med denne retten kan du nyte et kostnadseffektivt, sunt måltid som er enkelt å tilberede. I denne artikkelen skal jeg gi litt mer innsikt i denne delikate fiskeoppskriften, samt noen variasjoner man kan prøve ut.

Sei er en lett tilgjengelig fisk, og er en god kilde til protein. Ved å bake fisken fremfor å steke den bevarer du mest mulig av næringsinnholdet, noe som gjør ovnsbakt persillesei til et et sunnere alternativ. Fisken har en mild smak, noe som gjør den til et ypperlig lerret for smakene fra persille og eventuelle andre urter du måtte velge å bruke.

Mange kan finne fiskeoppskrifter vanskelige, men ovnsbakt persillesei er utrolig lett å tilberede. Det krever ikke mye tid, de fleste ingrediensene kan man finne i et gjennomsnittlig kjøkken, og det er lite arbeid involvert. Ovnsbakt persillesei er derfor en ideell rett for dem som ønsker å inkludere mer fisk i kostholdet sitt, men som ikke nødvendigvis har mye matlagingsferdigheter eller tid.

Selv om basisoppskriften for ovnsbakt persillesei er ganske enkel, er det rom for variasjon og tilpasning. Du kan tilsette flere forskjellige urter, som dill, rosmarin eller timian, for å gi litt ekstra smak. Sitronsaft eller hvitvin kan også være gode tillegg som gir litt syre til retten som balanserer den rike smaken av fisken.

Ovnsbakt persillesei fungerer godt med et bredt utvalg av sideretter. En frisk, grønn salat, stekte rotgrønnsaker, ris eller poteter. Alle disse mulighetene komplimenterer fiskens milde smak på forskjellige måter. En annen fordel med denne allsidige retten er at den kan nytes varm, rett ut av ovnen, men også kald, noe som gjør den perfekt for piknik eller som restemat neste dag.

Til slutt, ovnsbakt persillesei er en fantastisk måte å nyte et sunt, næringsrikt måltid og fremdeles nyte deilige smaker og teksturer. Det er en rett som er enkel nok for hverdagsmiddager, men samtidig elegant nok for spesielle anledninger. Med muligheten for personlig smakstilpasning og mangfoldet av sideretter, er det noe enhver matelsker kan sette pris på.

Legg igjen en kommentar