Ingredienser
800 gr. seifilet 50 gr. gulrot 150 gr. nykål 1 dl søt asiasisk chilisaus 4 ark filodeig 30 gr. bacon i strimler 1 dl olivenolie
Tilberedning
Gulrot og kål strimles. Surres mørt i litt olje sammen med bacon. Filodeig pensles med olie. Kål, gulrot blandingen rulles inn i filo deig. Pass på og få de så jevne som råd er. Seien kuttes i 2 cm skiver (skinn og bein fri). Fisk og vårruller steikes gyldne i olje smakt til med salt og pepper. Chili saus serveres til. TIPS: Seien kan blandes rå inn i grønnsaks-blandingen. Smak til med salat og pepper pluss 4 ss sitronsaft. Pakkes på samme måte som grønnsakene, men fritteres. Benytt samme saus. Dette blir en god forrett.

Mer om Sei med vårruller

Sei med vårruller er en spennende og munnvannig sammensetning av det beste fra norsk og asiatisk matlaging. Det er en kulinarisk opplevelse som kombinerer den tradisjonelle norske fisken sei med de populære og sprø vårrullene som stammer fra Kina. Denne retten er en fremragende måte å introdusere nye og spennende smaker på middagsbordet, eller til en spennende vri på et velkjent måltid.

Seiens delikate smak og tekstur gjør den ideell for paring med vårruller. Denne fisken har en ganske mild smak og en saftig tekstur som gjør seg godt i sterkere retter. I kombinasjon med krydrede grønnsaker og sprø vårrulledeig blir seiens smak mer fremtredende og gir en harmonisk balanse. Det inkluderer også dessuten, litt av det sunne havet i en ellers krydret rett.

Det å lage Sei med vårruller er en relativt enkel prosess, selv om det krever litt forberedelse. Fisken skal forvelles, avkjøles og deretter plasseres i vårrulldeigen sammen med krydrede grønnsaker. Deretter rulles de sammen og stekes til de er gyllenbrune og sprø. Mange serverer gjerne et utvalg av sauser ved siden av, slik som søt chilisaus eller hoisinsaus.

En viktig del av retten er å velge ferske råvarer. Både for smakens skyld og for helsemessige fordeler er det viktig å velge fersk sei. Det samme gjelder for grønnsakene som skal inn i vårrullene; ferske grønnsaker vil alltid gi en bedre smaksopplevelse. Velg grønnsaker som gulrot, kål og bønnespirer for å få den autentiske asiatiske smaken.

Når vi snakker om sei med vårruller, kan vi også nevne forskjellige varianter av retten. Noen liker å inkludere strimler av søt rød paprika, mens andre foretrekker å bruke sopp for en mer «umami» smak. For de som virkelig tør å eksperimentere, kan en litt stekt ingefær eller noen dråper sesamolje gi retten et ekstra «kick». Uansett hvilke ingredienser du velger, er sei med vårruller en smakfull og morsom rett å lage.

Alt i alt, sei med vårruller er en deilig og spennende måte å nyte seien på. Det er en perfekt blanding av norsk og asiatisk matlaging, og gir et sunt og velsmakende alternativ til de mer tradisjonelle fiskerettene. Så neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag, hvorfor ikke prøve sei med vårruller?.