Ingredienser
1 sommerkål 2 fedd hvitløk hakket 10-15 stilker fersk timian salt nykvernet pepper 5 ss olivenolje gressløk
Tilberedning
Del kålen på langs og så i båter. Legg sommerkålen i en ildfast form. Dryss over salt og godt med nykvernet pepper. Dryss over olje og dekk formen med aluminium. Bakes i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter. Serveres varm eller avkjøles og serveres kaldt med litt kuttet gressløk på. Ønsker du mer futt kan du tilsette litt hakket fersk chili og fersk koriander før du baker den i ovnen.

Mer om Ovnsbakt sommerkål

Sommerkål, også kjent som nykål, er en mild, søt og saftig variasjon av den velkjente grønnsaken vi ofte velger å spise om vinteren. Opplev en ny vri på dette kjente tilbehøret med ovnsbakt sommerkål, en deilig måte å tilberede grønnsaken på som gir den en myk tekstur og forsterket smak.

Å forberede ovnsbakt sommerkål er ekstremt enkelt. Det krever minimal forberedelse og har et vell av smaksvariasjoner avhengig av hvilke krydder og ingredienser du velger å bruke. Kålen renses og deles i store biter før den legges i en ildfast form. Deretter kan du velge å tilsette hva du måtte ønske, fra aromatiske urter som timian eller rosmarin, til kraftige smaker som hvitløk eller chili. Deretter helles olivenolje eller smør over, og kålen bakes i ovnen til den er gyllen og myk.

Ovnsbakt sommerkål er kjent for sin fleksibilitet, som passer perfekt sammen med en rekke forskjellige retter. Den myke og søte kålen fungerer utmerket som tilbehør til alt fra grillet fisk, lam eller svinekjøtt, til klassisk norsk laks. Ovnsbakt sommerkål kan om ønskelig også serveres som en egen vegetarrett, sammen med andre grønnsaker eller belgfrukter for ekstra proteiner og fiber.

På ernæringsmessig side er sommerkål en utmerket kilde til flere viktige næringsstoffer. Den inneholder rikelig med vitamin K og C, som er viktige for blodkoagulering og immunsystemet. Kålen inneholder også fiber som bidrar til en god fordøyelse, samt B-vitaminer og en rekke mineraler. Den høye vanninnholdet gjør den også veldig fuktighetsgivende.

Å lage ovnsbakt sommerkål hjemme kan være en ny matlagingserfaring. Det kan oppmuntre deg til å prøve something nytt og samtidig bidra til et sunt og balansert kosthold. Husk bare å justere bakingstiden og temperaturen etter hvor sterk varme du liker og størrelsen på kålstykkene, slik at du ender opp med et resultat som er akkurat som du vil ha det.

Oppdag gleden ved å tilberede ovnsbakt sommerkål. Denne enkle, men svært velsmakende retten, kan lett bli en fast del av dine fremtidige sommermenyer. Enten det er for en hverdagmiddag eller som tilbehør til en spesiell anledning, kan den bringe nye smaker og variasjoner til matopplevelsene dine.