Ingredienser

Fyll:
6-7 epler
3 ss brunt sukker
2 ss perlesukker
1 dl rosiner
1 dl nøttekjerner
1 ts ingefær
aprikossyltetøy

Deig:
3 dl hvetemel
150g smør
2 ss vann

Tilberedning

I stekeovn: Bunnen; 10 minutter ved 200 gr. varme.
Med fyllet i; 20 minutter ved 200 gr. varme

Hakk sammen smør og mel. Hell i vann og samle til en deig. La den stå i kjøleskapet i en halv time.

Skrell eplene eller vask dem godt, del dem i to og ta bort kjernehus. Drypp på litt sitronsaft så eplene ikke blir mørke.

Kjevle ut deigen til en runding og ha den i en deigform. Stikk i deigen med en gaffel.

Skjær eplene i halve skiver og legg dem tett-i-tett i formen. Pensle dem med syltetøy.

Bland sammen brunt sukker, perlesukker og ingefær og dryss oppå. Dryss så over med rosiner og nøttekjerner.

Stekes som angitt.

Serveres lunken med iskrem til.