Fyll:
6-7 epler
3 ss brunt sukker
2 ss perlesukker
1 dl rosiner
1 dl nøttekjerner
1 ts ingefær
aprikossyltetøy
Deig:
3 dl hvetemel
150g smør
2 ss vann
I stekeovn: Bunnen; 10 minutter ved 200 gr. varme.
Med fyllet i; 20 minutter ved 200 gr. varme
Hakk sammen smør og mel. Hell i vann og samle til en deig. La den stå i kjøleskapet i en halv time.
Skrell eplene eller vask dem godt, del dem i to og ta bort kjernehus. Drypp på litt sitronsaft så eplene ikke blir mørke.
Kjevle ut deigen til en runding og ha den i en deigform. Stikk i deigen med en gaffel.
Skjær eplene i halve skiver og legg dem tett-i-tett i formen. Pensle dem med syltetøy.
Bland sammen brunt sukker, perlesukker og ingefær og dryss oppå. Dryss så over med rosiner og nøttekjerner.
Stekes som angitt.
Serveres lunken med iskrem til.
Beste eplepaien jeg har smakt. Nå laget jeg aprikos syltetøyet selv av tørket aprikoser og litt sitron og istedenfor ingefærpulver, brukte jeg hakket, frisk ingefær. Nydelig!