Ingredienser
DEIG 75 gram smør 2 dl hvetemel 1 dl grovbakst 2 kaldt vann 1/2 beger kesam FYLL 400 gram kjøttdeig 2 ss smør 4 ss tomatpuré 2 ss hvetemel 3 dl vann salt, pepper
Tilberedning
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. 2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. 3. Hakk løk og stek blank og tilsett kjøttdeigen til en smuldret masse. Dryss med pepper. 4. Rør i tomatpuré og mel, og tilsett vann. La putre i 5 minutter. Smak til med salt. 5. Kjevl ut halve paideigen og fordel i form, godt opp på sidene, prikk med gaffel og stek i 10-15 minutter ved 200 grader. 6. Fordel farsen i formen, kjevl ut resten av deigen og legg på som lokk. Lag et lite hull i toppen. Pensle med sammenpisket egg. 7. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter. Serveres med salat.

Mer om Pai med kjøttdeig

Pai med kjøttdeig er en populær rett som har blitt en stift i mange hjem rundt om i verden. Selv om den opprinnelig stammer fra England, har det blitt adoptert og tilpasset av mange forskjellige kulturer, inkludert norsk mat. Paien er særegen for sin butterdeig, som er sprø og deilig, og har en fyldig kjøttdeigfylling som er smaksatt med forskjellige krydder.

Pai med kjøttdeig er også kjent for sin allsidighet. Du kan variere innholdet etter hva du har i kjøleskapet. Noen velger å tilsette grønnsaker som gulrøtter og erter for å gi den litt mer næring, mens andre foretrekker å ha den enkel med bare kjøttdeig. Noen kan også velge å bytte ut kjøttdeigen med kylling, svin eller til og med viltkjøtt for en spennende vri.

Deretter kommer krydderet, som kan være alt fra løk og hvitløk til urter som rosmarin og timian. Det er også mulig å tilsette noe fyldig som ost eller bacon for å gi paien litt mer dybde og smak. Vinen kan også brukes til å deglasere pannen etter at kjøttdeigen er brunet for å hente ut alle de deilige smakene som har samlet seg på bunnen.

Når det gjelder tilberedning, er pai med kjøttdeig ganske enkel å lage. Bunnen rulles ut og plasseres i en paiform, kjøttdeigen brunes og krydres, før den legges i skallet og toppes med et annet lag med deig. Deretter blir det stekt til det er gyllent og sprøtt. Selv om det kan virke komplisert, er det definitivt verdt innsatsen og er en rett som kan tilberedes på forhånd og serveres senere.

I Norge, serveres pai med kjøttdeig gjerne med en frisk salat og litt tyttebærsyltetøy for en touch av sødme. Enten det er til en koselig familiemiddag eller en spesiell anledning, er pai med kjøttdeig en rett som alltid er et hit. Med sin kombinasjon av sprø butterdeig og saftig kjøttdeigfylling, er det lett å forstå hvorfor pai med kjøttdeig er en favoritt blant mange.

Alt i alt, er pai med kjøttdeig en rett som kan nytes året rundt. Det er varmt, mettende og komfortabelt – alt du kan be om i en matrett. Med utallige muligheter for tilpasning, er det en rett som kan tilpasses enhver smak og preferanse. Så neste gang du vil prøve noe nytt i kjøkkenet, hvorfor ikke prøve en pai med kjøttdeig?.