Ingredienser

3 dl. hvetemel

125 gr. margarin

3 ss. vann

Fyll:

1 ss. matolje

250 gr. kjøttdeig

1 dl. hakket purre

1 ss. tomatketchup

1 ss. sennep

½ ts. salt

½ ts. oregano

1-2 krm. kajennepepper

3 egg

3 ½ dl. husholdningsfløte

½ ts. salt

(1-2 ss. hakket pepperoni)

3 ½ dl. revet ost

Tilberedning

Hakk smøret i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Dersom du har en foodprocessor lager du deigen raskt i den. La deigen hvile kjølig ca. 1 time.

Kjevle eller klem deigen ut til en rund leiv på melet bord (eller rett i paiformen). Legg leiven i en form ca. 25 cm. i diameter, slik at bunn og kanter i formen er dekket. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Fyll:

Varm oljen i en stekepanne. Brun kjøttdeigen og purren i ca. 5 minutter. Tilsett ketchup, sennep, salt og krydder og smak til.

Hell kjøttsausen i paibunnen.

Visp sammen egg og fløte med en gaffel, og tilsett salt, (pepperoni) og ost.

Hell eggestanden over kjøttsausen i paibunnen og stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 minutter. La paien hvile i ca. 10 minutter før den serveres.

Serveringstips:

Kjøttdeig og eggestand med sprø bunn blir en kraftig pai som holder til mange. En avokadosalat eller tomatsalat smaker godt til.