Ingredienser

1/2 kg hvetemel
2 ts bakepulver
1/4 kg smør
250 g sukker
——————————————–alt blandes sammen
2 egg
1/2 kopp melk
———————————————has i det øvrige til slutt

Tilberedning

3/4 av deigen has i bunn av en stor form

ha på fyll:
—-eplemos (eplebiter kokes nesten møre med litt sukker – strø over kanel og sukker)
eller
—-rabarbra (som skrelles og skjæres opp i tynne skiver, blandes med 2-3 ts med potetmel(gjør at rabarbraen ikke renner] og masse sukker)
eller
—-makronfyll

den siste 1/4 av deigen kjevles og skjæres eller rulles i lengder som legges i gitter over kaken (dette avhenger litt om jeg har tid til å la deigen vile i kjøleskaper – den kan med fordel lages dagen før)

STEKES ved 180 grader i 45 minutter – en time

… og jeg bruker gjerne de rødeste stilkene, – da blir fargen så lekker
Kaken smaker nydelig lunken med vaniljesaus eller iskrem