Ingredienser
250 gr. hvetemel 125 gr. sukker 125 gr. margarin 2 ts. bakepulver 1 sammenpisket egg Hvetemel, sukker, bakepulver og margarin has i foodprocessoren,(eller smuldres sammen for hånd). Tilsett halvpisket egg. Kjør maskinen til deigen samles til en ball. Trykkes ut i smurt form, ta av litt til gitter Fyll: ½ liter vaniljekrem rabarbra sukker hakka mandler reven eller hakka sjokolade
Tilberedning
Ha vaniljekremen oppå deigen i formen. Legg oppå opphakka rabarbra, rabarbraen skal dekke vaniljekremen. Strø over med sukker (rikelig), hakka mandler og sjokolade. Kjevle eller klem ut resten av deigen og skjær ut remser til gitter. Legg dette oppå fyllet. Steketid:175 grader, nederste rille, 45-60 minutter.

Mer om Rabarbraterte 2

Rabarbraterte 2 er en delikatesse i det norske kjøkken. Denne oppskriften gir en ny vri på den tradisjonelle rabarbraterten ved å tilføre en ekstra lag av smaksglede og kompleksitet. Hva om vi fortalte deg at det er mulige måter å forbedre rabarbraterten på, og fylle den med enda flere lag av velsmak og tilfredsstillelse?

Først, la oss snakke om deigen. En tradisjonell rabarbraterte kanskje bruker en enkel smøredeig, men i Rabarbraterte 2 foreslår vi bruk av en butterdeig. Dette er en type deig som er rikere, flakere og har mer tekstur. Butterdeigen komplementerer den syrlige smaken av rabarbra ved å tilføre en rik og smøraktig sødme.

En annen oppdatering i Rabarbraterte 2 handler om fyllet. Rabarbrafyllet er fremdeles hovedingrediensen, men vi foreslår å tilsette et lag med vaniljekrem. Denne kremen introducerer en mild, kremet tekstur og en dyp vaniljesmak. Din spiseopplevelse vil gå fra ren syrlighet til en kompleks blanding av syrlighet, sødme og kremet godhet.

Innovasjonen stopper ikke der. Til forskjell fra den typiske rabarbraterten som blir servert naturell eller med pisket krem, vil Rabarbraterte 2 bli servert med et lag av marengs på toppen. Marengsen vil gi terten en nydelig, sprø overflate, samtidig som den bidrar til å balansere den robuste rabarbra- og vaniljesmaken med sin lette og luftige tekstur.

Når det kommer til servering av Rabarbraterte 2, er det ingen grenser. Du kan velge å servere den varm, rett fra ovnen, eller avkjølt fra kjøleskapet. Uansett vil den robuste smaken av rabarbra, den rike butterdeigen, den kremete vaniljefyllet og det sprø marengstopplaget garantere en smaksopplevelse uten sidestykke.

I alt, Rabarbraterte 2 er en perfeksjonert versjon av den klassiske norske desserten. Med små, men viktige endringer i oppskriften, vil denne terten gi deg gidde å oppleve den tradisjonelle rabarbraterten på en helt ny måte. Prøv det selv og oppdag gleden ved å spise Rabarbraterte 2.