Ingredienser

1 ss smør

2 ss olje (peanøtt-, mais- eller soya-)

1 stor kylling, skåret i stykker (alternativ 2 bryst og 2 lår delt i to)

3 fedd hvitløk

litt frisk rosmarin (alternativ 1/2 ts tørket rosmarin)

havsalt

kvernet sort pepper

1,5 dl tørr hvitvin

Tilberedning

1. Varm smør og olje i en stekepanne.

2. Brun kyllingstykkene (skinnsiden først).

3. Ha hvitløk og rosmarin i pannen.

4. Ha litt salt og pepper på kyllingstykkene og tilsett vinen.

5. La vinen kok i 30 sekund og reduser varmen slik at vinen såvidt bobler.

6. Legg et lokk på pannen men ikke «helt på».

7. La kyllingen putre (tilsett littegrann vann hvis nødvendig) til den er mør (sjekk ved å trykke litt på låret – kjøttet vil kjennes mørt ut og det kan løftes lett fra benet.

8. Legg kyllingstykkene på en varm tallerken.

9. Ta hvitløk ut av pannen.

10. Fjern litt av fettet fra toppen av væsken hvis nødvendig.

11. Skru opp varmen og kok ut vannet. Skrap opp alt det gode underveis.

12. Hell sausen over kyllingstykkene.