2 ss mild olivenolje
2 ss meierismør
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakkede
1 gulrot, finhakket
1 stilk stangselleri (med bladene), finhakket
225 g god kalv- eller kjøttdeig
225 g god svinedeig
4 store modne tomater, uten skinn, hakkede (kan erstattes med gode hermetiske tomater)
en stor stilk med frisk timian, hakket
salt og nykvernet sort pepper
1,5 dl kalv- eller kyllingkraft
1 glass god rødvin
2-3 ss kremfløte
1. Varm olje og smør i en gryte.
2. Fres løk, hvitløk, gulrot og selleri på middels varme til myk.
3. Skru opp varmen og brun kjøttet i gryten.
4. Tilsett tomat og timian og smak til med salt og pepper.
5. Kok opp, reduser varmen og småkok til mestparten av væsken har fordampet.
6. Tilsett litt kraft og litt vin og la sausen småkoke i ca 1 1/2 timer (tilsett mer kraft og vin etter hvert; du kan også bruke litt vann hvis du går tomt for kraft og vin).
7. Rør i fløte og smak til med salt og pepper.
Denne sausen serveres med pasta, helst papardelle eller tagliatelle, og MÅ toppes med revet, ekte Parmesanost.
Føler det blir rart å ikke ha i basilikum og oregano. Og svinekjøtt er og blir en uting å ha i en ragu. Ellers ser oppskriften veldig bra ut. 🙂
Men jeg har alltid brukt ca200 gram raspet sellerirot og ikke stangselleri, men det gjør sikkert samme nytten. Dessuten er denne ragu også perfekt sammen med bechamelesaus i lasagne 😉