Ingredienser

2 ss mild olivenolje

2 ss meierismør

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakkede

1 gulrot, finhakket

1 stilk stangselleri (med bladene), finhakket

225 g god kalv- eller kjøttdeig

225 g god svinedeig

4 store modne tomater, uten skinn, hakkede (kan erstattes med gode hermetiske tomater)

en stor stilk med frisk timian, hakket

salt og nykvernet sort pepper

1,5 dl kalv- eller kyllingkraft

1 glass god rødvin

2-3 ss kremfløte

Tilberedning

1. Varm olje og smør i en gryte.

2. Fres løk, hvitløk, gulrot og selleri på middels varme til myk.

3. Skru opp varmen og brun kjøttet i gryten.

4. Tilsett tomat og timian og smak til med salt og pepper.

5. Kok opp, reduser varmen og småkok til mestparten av væsken har fordampet.

6. Tilsett litt kraft og litt vin og la sausen småkoke i ca 1 1/2 timer (tilsett mer kraft og vin etter hvert; du kan også bruke litt vann hvis du går tomt for kraft og vin).

7. Rør i fløte og smak til med salt og pepper.

Denne sausen serveres med pasta, helst papardelle eller tagliatelle, og MÅ toppes med revet, ekte Parmesanost.