1 1/2 l kyllingkraft
70 g benmarg eller marg fra ca 4-5 margben (snakk med slakteren)
1 middels løk eller 4 store sjallotløk, finhakket
6 dl Arborio- eller Carnaroli-ris
salt
1/2 – 3/4 flaske god tørr rødvin
2 ss tomatpure
en stor klype nykvernet sort pepper
en stor klype revet muskatnøtt
70 g Parmigiano-Reggiano eller Grana Padano-ost
2 ss usaltet smør
1. Kok opp kraften i en gryte, reduser varmen og småkok.
2. Smelt margen i en nokså tung gryte på middels varme.
3. Fres løken i margen under stadig omrøring til den er blank.
4. Skru opp varmen, tilsett risen, og rør godt til alle riskorn er blanke.
5. Tilsett nok kyllingkraft slik at du såvidt dekker over risen.
6. Skru ned varmen og tilsett nok kyllingkraft til at du dekker såvidt over risen.
7. Smak til med salt og rør godt én gang.
8. Når du ser luftbobler i risen tilsett en øse med kraft og en liten skvett rødvin. Fortsett med samme prosessen,1 øse (og en skvett) om gangen, under nokså stadig omrøring.
9. Tilsett tomatpure samt litt mer kraft etter ca ti minutters koketid for risotto´en.
10. Fortsett å koke inn mer kraft til risen er al dente (det tar ca. 20 minutt).
11. Ta gryten vekk fra kokeplaten.
12. Rør først pepper og muskatnøtt i risotto´en og deretter osten. Rør til alt er godt blandet og osten har smeltet. Tilsett litt kraft hvis risotto´en er for tørr.
13. Rør i smøret til slutt og server straks på forvarmede tallerkener.