Ingredienser

parmaskinke eller annen god spekesinke i 20 løvtynne skiver
8-10 nypoteter i skiver
salt
pepper
olje
et par slag småsalat
1/2 kurv jordbær
balsamico
og extra virgin olivenolje
4 skiver formloff i snipper
50 g smør
1 ss dijonsennep
1 eggeplomme
4 ss revet jarlsberg
salt
pepper

Tilberedning

Kok nypotetene ca. 10 minutter. La avkjøle noe, skjær i tykke skiver og pensle med olje. Salte og pepre. Legges på grillrist eller stekes i grillpanne noen minutter like før servering.
Skyll salat, tørk og riv. Rens jordbær og skjær bærene i to. La dem marinere i en blanding av balsamico og litt olje.
Pensle loffsnippene med olje. Bland sammen smør, dijonsennep, revet ost og eggeplomme. Salt og pepper. Fordel blandingen på snippene, og sett dem inn i varm ovn med sterk overvarme. Følg med
– de skal bli gylne, men ikke brente.
Fordel skinke på fire tallerkener. Stenk på litt olje. Legg en liten salat midt på hver og ha på noen balsamicojordbær. Legg på grillede potetskiver og ostesnippene. Server gjerne pesto ved siden av.