Ingredienser:
100-200 gram bacon
1 ? 1 1/2 dl melk/fløte
2 egg
1 fedd hvitløk (gjerne litt mer)
1ss olje
1 ss smør
50 g ost (gjerne litt mer)
Tilberedning:
Fres hvitløk i olje og ha oppi bacon. Kok pasta. Melk/fløte og egg piskes sammen, ta i ost. Vi pleier å bruke en del parmesan og gjerne mozarella/ annen revet ost i tillegg. Bruker mer ost enn det som står. Egg/fløteblandingen helles over pastaen når den har kokt ferdig. Dette skal så stå ca 1 minutt. Serveres med nykvernet pepper og gjerne parmesan til å strø på toppen.
Kor mangen porsjonar
Bacon og hvitløk stekes først sammen, deretter har jeg 2stk. champingion som jeg har delt i skiver oppi pannen og lar dette surre noen minutter. Eggene blander du sammen med melk/fløte/craime fresh. (Dette er avgjørende for carbonarasausen) Blandingen helles over stekepannen som du nå har stekt hvitløk og bacon på. Pastaen vendes inn i sausen Server 🙂
Parmesanost og persille kan brukes på toppen. 2-3 tagialtelle bunter skal være nokk til en porsjon.
Hva slsgs pasta og hvor mye? Hvor mange porsoner blir det?
Står ingenting om når bacon+ hvitløk skal blandes inn, regner med dette også ska strøs på toppen til slutt?