Pasta med blåskjell

Ingredienser
Båndspaghetti 1/2 box hermetiske blåkjell 1 liten løk purre smaker enda bedre 1/4 paprika 2 stk herm. bananpepper 1 ss. solsikkeolje 2 ss. smør 1 ss. rødvinseddik 2-3 dråper tabasco 1 ss. creme fraice Salt og nykvernet pepper
Tilberedning
Kok passe mengde spaghetti etter anvisning på pakken. Ha olje i en gryte, og tilsett løken (hakket). Stek på svak varme i 2-3 minutter, tilsett hakket paprika og bananpepper, stek i 3-4 minutter til, til det blir blankt og mørt. Tilsett eddik, kok inn. Rør inn smøret. Tilsett creme fraice og tabasco (rør tabascoen inn i c.f. før den tilsettes, da blir den bedre fordelt. Varm til kokepunkte. Skru av varmen og tilsett blåskjell (uten kraft) la det stå til blåskjellene er lune.Serveres med pasta, salt og pepper, og gjerne en liten skvett olivenolje

Mer om Pasta med blåskjell

Pasta med blåskjell er en populær og tradisjonell skålen fra deler av Italia og Middelhavet hvor sjømat er rikelig. Mange forskjellige kulturer har adoptert denne retten på utallige måter, hver med sin egen vri. Noe som er helt sikkert, er at pasta med blåskjell er en rett fylt med deilige smaker, og er absolutt verdt å utforske.

Det er flere måter å tilberede pasta med blåskjell. En populær metode er å lage en saus med hvitvin, hvitløk, persille og chili, og deretter legge til blåskjellene for å la dem koke til de åpner seg. Pastaen, ofte spaghetti eller linguini, kokes separat og blandes deretter med blåskjell og saus. Dette gir en rik, fyldig og herlig sjømatrett, perfekt for en spesiell anledning eller bare en litt fancy middag.

Når det kommer til valg av blåskjell, vil ferskhet alltid være nøkkelen. Blåskjell skal luktes før de kjøpes. De bør lukte av sjø, et hint av salt og i noen tilfeller til og med litt søtt. Hvis de lukter skarpt eller unaturlig, bør de normalt sett unngås. I tillegg skal skjellene være lukket eller lukkes når de tikkes lett mot en hard overflate. Døde blåskjell vil være åpne og vil heller ikke lukke seg når de blir rørt ved.

Å lage pasta med blåskjell er en ganske rett fram prosess, men det krever litt oppmerksomhet på detaljer. Først, begynn med å rense blåskjellene godt. Dette virker kanskje som et unødvendig trinn, men det er viktig for å fjerne eventuell sand eller annet rusk inne i blåskjellet.

Deretter, tilbered pastaen etter anvisningene på pakken, men ta den av varmen litt før enn det som er angitt for å oppnå «al dente» tekstur. Mens pastaen koker, begynn å lage sausen. Start med å steke hvitløk og chili i olivenolje til de er myke, tilsett deretter hvitvin og la den simre til den har redusert litt. Til slutt, tilsett blåskjellene og kok på middels varme til de åpnes.

Unn deg selv og dine gjester med en klassisk sjømatrett, pasta med blåskjell. Det er en rett som lover å utfordre ganen med en unik kombinasjon av smaker. Den friske, salte smaken av havet fra blåskjellene, blandet med den rike og robuste smaken av hvitvinssaus, gir et fantastisk festmåltid. Dette er virkelig en rett som feirer sjømat på sitt aller beste.

Legg igjen en kommentar