Ingredienser:
500 gram pasta (f.eks. sløyfer, skruer eller båndspaghetti)
300 gram rå, rensede reker
250 gram babyspinat
1 appelsin (saft og skall)
1 dl olivenolje
1 frisk rød chili
litt salt
nykvernet sort pepper
Tilberedning:
Vask spinaten godt, og fjern evt. lange stilker. Kok opp litt vann med litt salt, og ha i spinaten. Kok den i ett minutt, og ha den i en bolle med isvann så kokeprosessen stopper og den bevarer fargen.Ta opp spinaten og klem ut vannet, sett tilsiden.
Kok pastaen al dente så den bevarer litt tyggemotstand – pastaen bør være ferdig samtidig med rekene, se nedenfor.
Vask appelsinen veldig godt, og strimle skallet fra ca halve appelsinen (pass på at ikke det hvite kommer med, bruk helst et spesialjern.) Press saften fra appelsinen.
Del de vaskede rensede reker i to på langs, pass på å fjerne den sorte tarmen.
Stek dem i en gryte eller wokpanne med olivenolje og finsnittet rød chili (ikke frøene) til de har blitt rosa. og demp varmen. Tilsett spinat, appelsinsaft og appelsinskall og rør forsiktig i ca 1 minutt. Hell vannet av pastaen, og ha den i rekeblandingen. rør rundt, tilsett litt nykvernet pepper og server straks evt. med godt brød og smør til.
Porsjoner:
4