Ingredienser

1 selleristilk
1 løk
50 g smør
1 1/2 ss hvetemel
7 1/2 dl hønsebuljong
125 g peanøttsmør
salt
nykvernet pepper
1-2 ss sitronsaft
2 ss ristede peanøtter, helst usaltede

Tilberedning

Skyll sellerien og dra av grove tråder. Skrell løken. Finhakk selleri og løk.

Smelt smøret i en vid kasserolle. Fres selleri og løk under omrøring på middels varme i ca 3 minutter til løken er balnk og myk.

Dryss på melet og fres litt til under omrøring. Tilsett hønsebuljongen litt om gangen, mens du rører hele tiden.

Tilsett peanøttsmøret og kok opp suppen under omrøring. La den koke på svak varme i ca 10 min. Rør ofte.

Smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft. Grovhakk peanøttene og dryss dem over suppen like før servering.