Ingredienser:
3 eggehviter
3 dl. sukker
2 1/2 dl. peanøtter
20 Ritskjeks (eller andre salte kjeks)
60 gr. smør
100 gr. kokesjokolade
1 ts. kaffi
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl. kremfløte
Peanøtter
Tilberedning:
Stivpisk sukker og eggehviter (marengs).
Knus peanøtter og kjeksen (lurt å ha det i plastpose og knuse med et kjevle)
Bland den knuste massen med marengsen.
Ha deigen i en langpanne- ca. 1 1/2 liter
Steik midt i ovnen, 20 min. 175 grader
Avkjøl og del kaken i to.
Ha marengs/smør, kokesjokolade og kaffi i en panne, la det smelte, avkjøl.
Lag eggedosis av eggeplommer og sukker.
Bland sjokoladesausen og eggedosisen.
Pisk kremfløten stiv.
Ha først 1/2 parten av kremfløten på den ene halvdelen av kaken, så 1/2 parten av sjokoladekremen.
Legg på andre halvdelen av kaken og ha på krem og sjokoladekremen.
Dryss til slutt peanøtter over.