Ingredienser:
30 g gjær
1/4 liter lunket vann
2 ts sukker
500 g hvetemel
1 ts salt
1 eggeplomme
30 g sesamfrø
30 g sesamfrø
Tilberedning:
Løs gjæren i halvparten av vannet og litt sukker. Sikt melet i en skål og tilsett salt.Rør godt sammen.Tilsett vannet som er igjen, og elt deigen slik at den faller fra hånda di. La den heve i cirka 20 minutter. Form deigen så tynt som mulig (rund). Trykk det litt mer flatt på midten.
La et rutemønster på overflaten med en finger dyppet i olje.
Rør sammen eggeplommen, olivenolje og 1 ts sukker og bruk blandingen til å pensle brødet med og dryss sesamfrø rundt hele brødet. Stek brødet i ca 20 minutter til det er gyldent.
Pide er tyrkernes brød, og brukes nesten til all tyrkisk mat. Du kan bruke Pide til frokost, supper eller kebab. Ved å sette på litt tomatsaus, oliven, stekt kjøtt og ost kan det bli en pizza i tyrkernes versjon. Hva forskjellen på pitabrødene som selges i butikkene og pide er at pitabrødene er frosne og tørre iforhold til pidene. Pide er et av tingene du kan ha ved siden av all type mat.