Ingredienser

1 1/2 kg Pinnekjøtt
Pepper
Potet

Kålrabistappe:
1 kg Kålrabi
1 l Vann
2 ts Salt
Pepper
Muskatnøtt
Kremfløte

Tilberedning

Beregn 350-400 g kjøtt per person. Del siden langs hvert ribben. Legg i kaldt vann natten over. Bytt vann én gang.

Legg bjørkepinner eller rist i bunnen av kjelen. Stable pinnekjøttet oppå. Fyll på med kaldt vann opp til kjøttet, slik at bjørkepinnene/rista akkurat er dekt. Legg på lokk og kok opp. Skru ned temperaturen på plata. La kjøttet dampkoke til det er mørt, cirka 3 til 3 1/2 time. Pass på at kjøttet ikke koker for hardt. Etterfyll eventuelt med vann underveis. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beinet.

Server med kokte poteter, kålrabistappe og sjy.

Pinnekjøtt tilberedt i stekeovn:

Fordel kjøttstykkene i en stekeovnspanne. Du trenger ikke vann, fordi kjøttet er gjennomtrukket av væte. Dryss på litt pepper og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Sett den i forvarmet stekeovn ved 200 grader. La kjøttet steke i 40 minutter.

Skru ned til 125-140 grader og la kjøttet surre videre, tildekket, minst 60-80 minutter, gjerne lenger. Fjern folien. Slå av sjyen.
Skru opp varmen og la kjøttet bli sprøtt. Har du grillelement, tar det bare noen minutter.

Framgangsmåte Kålrabistappe :

Del kålrabien (kålrot) i skiver og skrell den. Kok kålrabien mør, sil fra vannet. Mos kålerabien, tilsett salt, pepper, litt revet muskatnøtt og en skvett fløte. Det smaker også godt med litt av sjyen fra f.eks. pinnekjøttet i kålrabistappen.

Hvordan velge vin til pinnekjøtt