Ingredienser:
Deig:
25 g gjær
2 dl vann
2 dl sammalt hvete, grov
2 dl hvetemel
1/4 ts salt

Fyll:
300 g kjøttdeig
2 ts salt
2 store løk, finhakket
2 dl frisk dill, finhakket, eller 1 ts tørr dill
2 hardkokte egg, hakket
2 ss tomatpure med chili
1/2 ts pizzakrydder
llitt nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett mel og salt. Elt
deigen godt og sett den til heving i ca. 30 minutter, eller
til dobbel størrelse.

Mens deigen hever, lager du fyllet. Ha kjøttdeigen i
en bolle og rør i saltet. Tilsett resten av ingrediensene og
bland godt.

Lag åtte emner av deigen og kjevle ut hvert emne i en
sirkel. Legg en skje med fyll på den ene halvdelen og
brett den andre halvdelen over. Lim med vann og trykk
kantene ned med en gaffel. Sett pirogene til heving.
Pensle med egg.

Stekes på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Porsjoner: 8