Ingredienser

Deig:
1/2 pakke tørrgjær
1,2 dl varmt vann
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1/2 ts salt

Fyll:
2 mellomstore poteter
1 ts grovt salt
1 ss olivenolje
½ pakke Blå Castello eller annen blåmuggost

Tilberedning

Forvarm ovn til 200’.

Løs opp gjæret i litt av vannet. Ha mel og salt i en bolle, bland i gjærblandingen og resten av vannet. Kna i ca ti min. Legg deigen i en ren bolle og spray den med olje. Dekk bollen og la deigen heve på et varmt sted i 1 1/2-2 timer. Deng den ned med neven og la deretter hvile i 10 min. Kjevle til en flat leiv og legg på stekebrett dekket med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene oppå bunnen, dryss så over salt, så olivenoljen, og riv til sist over osten i mellomstore biter.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.