Pizza med Taco

Ingredienser
Bruk den oppskriften du pleier å bruke på pizzadeigen 2-3 ss. tomatpurè ca. ½ dl. vann ½ liten løk 1/3 liten boks mais (1/3 liten boks sopp) ca. 100 gr. fersk RÅ kjøttdeig litt oppdelt ananas 200-250 gr. reven norvegia eller mozzarella ost Pizzakrydder (Dolly Dimple krydderblanding) (fersk chilipepper)
Tilberedning
Bland tomatpurè og vann og smør det utover pizzabunnen. Ha på litt av den revne osten. Hakk løken og dryss løk, mais og sopp jevnt på bunnen over osten. Ha på terninger med smårettebacon og små ”revne” biter med RÅ kjøttdeig, hakk chilipepper og dryss over hvis du liker det ”hot” Ha på resten av den revne osten. Dryss på pizzakrydder og kanskje litt peppermiks. Stikk nedi pizzaen ca. 15-20 trekant taco. Steketid: 220 grader, midterste rille, ca. 15-20 minutter. Pizzaen serveres med salsa og rømme som hver enkel tar på sin pizza etter smak.

Mer om Pizza med Taco

Pizza med taco er et unikt og deilig måltid som kombinerer det beste fra to verdenskjente retter: italiensk pizza og meksikansk taco. Dette oppvask er utrolig populært på grunn av sin uimotståelige smak og forskjellige teksturer, noe som gir en eksplosjon av smaker i hver bit.

For å lage en tradisjonell pizza med taco, starter vi med en tynn, sprø pizza skorpe. På denne basen legger vi en rik og smakfull saus laget av tomater og forskjellige krydder. Hovedelementet på pizzaen er tacobiff – krydret kjøttdeig stekt med løk og hvitløk, tilberedt med en krydderblanding som inneholder chilipepper, spisskummen, paprika og oregano. Etter kjøttet legger vi på et lag med revet ost, vanligvis en blanding av mozzarella og cheddar, og pizzaen er klar for ovnen.

Bakt på høy temperatur til osten smelter og blir gyllen, er pizza med taco en sublime fusjon av italiensk og meksikansk matlaging. Men det er bare begynnelsen. Når pizzaen er ferdig stekt, er det på tide å legge til den karakteristiske skarpheten og friskheten av en taco. På toppen av den varme osten legger vi et lag med knasende isbergsalat, fint skivede tomater, hakkede grønne løk og frisk koriander. For å fullføre, en dusting av revet ost på toppen gir den endelige touche.

Til slutt serveres pizza med taco gjerne med meksikanske sauser som salsa, guacamole eller sur krem. Noen liker å legge på en squeeze av frisk lime, mange liker å legge til hakket jalapenos for ekstra spice. Det er ingen faste regler for toppings – det er opp til personlig smak og preferanse.

Å spise en pizza med taco er som å smake to forskjellige retter på en gang. I hver bit finner man det deilige, men velkjente, av en pizza: den sprø bunnen, den smeltende osten, den rike tomatsausen. Men straks kommer den sprø salaten, den forfriskende biten av tomat og løk, den krydrede taco kjøtt, og plutselig er man transportert til en meksikansk taqueria. For alle matelskere der ute, pizza med taco er et måltid du absolutt må prøve. Det er en kulinarisk reise som overgår landegrenser, og gjør middagen til en spennende og velsmakende opplevelse.

Legg igjen en kommentar