Pizzahorn

Ingredienser
# 7 dl mel # 50 g margarin # 3 dl melk # 25 g gjær # 1 ts salt # 1 ss sukker Fyll: # 1 sjalottløk/1 liten løk # 400 g kjøttdeig # litt tacosaus (salsasaus) # strøost # skivede champignoner fra boks # krydder (mye) etter smak
Tilberedning
Smelt margarinen og hell i melken. La blandingen varmes opp til 37° og hell i gjæren. Til slutt hell i det tørre og elt deigen for hånd. Den skal bli fast, men ikke seig ( Takk til Ingrid Espelid Hovig) for dette tipset… La deigen heve under plast i 30 minutter. Del deigen i to deler og kjevl dem ut i rundinger på ca 30 cm i diameter. Bruk en kniv og skjær rundingene i 8 like deler (spisser). Lag så fyllet som følger (burde helst bli laget på forhånd. Mine erfaringer sier meg at det kan lønne seg å legge fyllet på deigen først etter at det har kjølet seg ned igjen). I en veldig varm panne strør du salt og pepper. Legg så den finhakkete løken i panna og brun den litt. Så heller du kjøttdeigen i panna og steker den som det skal gjøres. Hell også champignonene i panna. Krydre kjøttdeigblandingen med salsasaus, salt, pepper og andre krydder som ønsket. Når fyllet har kjølet seg ned, spre det utover de 16 «spissene» med deig. Nå skal hornene utformes. Det gjøres ved å rulle den brede delen av deigen over og rundt fyllet til spissen ligger under resten av hornet. Det kan være vanskelig å lage estetisk pene horn, men da ser de jo ekstra hjemmelagde ut. Hornene legges så på et bakepapir og stekes i ovnen på 180° i 15 minutter.

Mer om Pizzahorn

Pizzahorn er en populær rett som har funnet veien til mange norske kjøkken og bakerier, og det med god grunn. De små, deilige hvetebakstene fylt med lækkert fyll av ost og skinke, rett og slett oser av kos og hjemmekjør. Men for mange stopper eventyret der – videre utforskning av pizzahornets potensiale blir ofte oversett. Her dykker vi litt dypere inn i pizzahornets verden.

Pizzahorn har italienske røtter, men har blitt omfavnet av matelskere verden over. Opprinnelig var fyllet begrenset til ost og skinke, men over tid har det blitt mer gängse å se varianter som inkluderer alt fra bacon, pepperoni og kjøttdeig til vegetarfyll som spinat, sopp og fetaost. Valg av fyll kan være en flott måte å legge sin egen vri på retten, noe som gir mulighet for varierte smaksopplevelser.

En annen interessant egenskap ved pizzahorn er dens egnethet til å fryses ned. Det gjør de til et perfekt alternativ for effektive måltider på travle dager. Du kan enkelt lage en stor porsjon når du har tid, for så å fryse dem ned. På den måten har du alltid en rask og deilig snack eller måltid tilgjengelig, rett fra fryseren og inn i mikrobølgeovnen.

Pizzahorn er også svært populære i barneselskap, på grunn av deres enkelhet og smakfulle fyll. Ikke bare er de morsomme å lage sammen med barna, men de kan også enkelt tilpasses til hver enkelt barns smak. Noen barn foretrekker kanskje bare ost, mens andre ønsker litt ekstra toppinger. Det er også lett å lage glutenfrie eller laktosefrie versjoner for de barna som har behov for det.

En annen unik faktor ved pizzahorn er deres fleksibilitet når det gjelder servering. De kan serveres som snacks på en fest, som en del av en lunsj, til middag med en frisk salat, eller som et lettvint mellommåltid når tiden er knapp. Med sitt varierte fyll og sin enkelhet tilbyr pizzahorn en morsom og velsmakende løsning som passer de fleste anledninger.

For å oppsummere, pizzahorn er mer enn bare en deilig hvetebakst med ost og skinke. Det er en allsidig rett som byr på endeløse muligheter når det kommer til fyll, og som kan fryses ned for praktiske, fremtidige måltider. Det er en rett som gir glede i alle aldre, og som kan tilpasses til enhver diett eller anledning. Med sin enkelhet og fleksibilitet vil pizzahorn sikkert fortsette å være en favoritt på norske kjøkken.

Legg igjen en kommentar