
Deilige og sprø
Ingredienser:
– Bakepoteter – vanlige store poteter kan selvfølgelig også brukes!
– Minst 2 liter rapsolje – solsikkeolje burde også kunne brukes
– Salt i rikelige mengder
Tilberedning:
NB!Potetene friteres tre ganger.
– Vask potetene
– Skjær dem i passende størrelse pommes frites og skyll dem under kaldt vann inntil vannet ikke lengre blir «farget» av stivelsen
– Kok pommes fritesene i vann med ½ dl eddik i 10-12 minutter
– La dem så kjøle i kjøleskapet i ca. 30 minutter
– Varm oljen på ca. ⅔ varme – test om oljen er varm nok ved å stikke enden av en av pommes fritesene ned i oljen – det skal boble stille og rolig
– La pommes friterne steke inntil de begynner å ta farge – hemmeligheten ligger i å steke små porsjoner av gangen – bruk evt. en stålsil
– Deretter skal de kjøles i ca. 30 min. Igjen – her kan du også slenge dem i fryseren inntil du skal bruke dem
– Siste omgang skal det full fart på oljen og pommes fritesene stekes inntil kulør er sprøhet er perfekt – heller for mye enn for lite
Noter og anretning
Det kan være vanskelig å få samtlige pommse frites ferdige på samme tid da de skal lages i små porsjoner. Dette lille problemets kan løses ved å legge de ferdige pommes fritesene på en bakeplate og varme dem i en varmluftovn ved 200 grader i 5 minutter.