Ingredienser:
800 g mørt hjortekjøtt (ytrefilet,
flatbiff, indrefilet, mørbrad)
400 g rotgrønnsaker (persillerot,
gulrot, sellerirot)
Noen buketter brokkoli
2 dl portvin
1 ss sukker
3 – 4 ss smør
Salt og pepper
10-12 poteter

Fremgangsmåte:
Serveres med potet- og sellerimos:
Skrell grønnsakene, del dem i stenger og legg dem i en ildfast form. Tilsett smør og stek i ovn ved 200 °C i 20 minutter. Vend på grønnsakene underveis. Legg grønnsakene til side. Brun kjøttet på alle sider, krydre med salt og pepper og legg det i den ildfaste formen. Redusér temperaturen til 80 °C og stek til kjøttet har en kjernetempertur på 58 – 60 °C (ca. 1 time). Legg kjøttet til side. Ha portvin og sukker i formen og øk temperaturen til 200 °C. Blandingen blir til sirup som strykes over hele kjøttstykket. Ha de kokte grønnsakene og brokkoli i formen, og stek alt ved 200 °C i 10 minutter. Servér med poteter.

Porsjoner: 4 personer