Potetmos med bacon

Ingredienser
10 stk. potet 1 l grønnsaksbuljong (utblandet) ¼ stk. purre 3 dl melk 2 ss smør ½ ts salt ¼ ts pepper 100 g hvitost 200 g bacon 300 g frisk sjampinjong 4 ss finhakket frisk gressløk 1 ts nykvernet pepper
Tilberedning
1. Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok det mørt, ca. 10-15 minutter. Ikke bruk salt i vannet. 2. Slå av vannet, og mos potetene. 3. Tilsett melk, smør og krydder, og rør godt mens potetmosen får et oppkok. 4. Tilsett revet ost i potetmosen. Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge i pannen og server på potetmosen. Dryss over gressløk og nykvernet pepper.

Mer om Potetmos med bacon

Potetmos med bacon er en næringsrik, mettende og utrolig smakfull rett som er elsket av mange. Den kombinerer det klassiske, myke og rike potetmosen med sprøtt, salt bacon, noe som gir en spennende kontrast av teksturer og smaker. Men hva er det egentlig med denne kombinasjonen som gjør den så attraktiv for matelskere over hele verden? La oss dykke inn i dette videre.

Potetmosen er vanligvis laget av kokte poteter som er most sammen med smør og melk, noe som gir en rik, kremet konsistens. Valget av potet er viktig, da noen typer gir en fluffigere mos, mens andre gir en mer kremet konsistens. Skrell potetene for å få en jevnere mos, eller behold skallet på for ekstra næringsstoffer og tekstur. De fleste liker å tilsette litt salt og pepper for å forsterke smaken.

Bacon tilfører ikke bare en herlig, røget smak til potetmosen, men gir også en fin kontrast i tekstur. For å få det sprøtt og velsmakende, stek baconet på middels varme til det blir fint og sprøtt. Du kan også tilsette litt hvitløk eller løk under steking for enda mer smak. Etter steking er det viktig å tørke av overflødig fett for å unngå at mosen blir for fet.

En annen måte å tilberede potetmos med bacon på, er ved å lage bacon-infusert potetmos. Dette gjør du ved å koke potetene i vann tilsatt bacon og la dem trekke til de er godt kokte. Etter dette vil du mose potetene som vanlig, og kosen vil være gjennomtrukket av den deilige baconsmaken.

Noe av det beste med potetmos med bacon er at det er en svært allsidig rett. Den kan serveres som en hovedrett, en side til kjøtt eller fisk, eller til og med som en forrett. Du kan variere mengden bacon ut fra hvor kraftig du vil ha baconsmaken, og du kan tilsette ulike urter, krydder eller oster for å sette ditt eget personlige preg på retten.

Potetmos med bacon er en tradisjonell rett med mange variasjoner og muligheter. Det er ingen grenser for hva du kan gjøre med denne enkle, men tilfredsstillende kombinasjonen av ingredienser. Ta gjerne og utforske forskjellige måter å tilberede og tilpasse denne retten på for å skape din egen unike versjon.

Legg igjen en kommentar